Hur AirDrop-filer och foton flyttas från Mac till Mac

Medan du kan överföra filer och foton från en Mac till en annan med en USB-kabel, skulle det vara enklare att överföra dem trådlöst med den inbyggda AirDrop-funktionen, som finns på Mac. Nedan följer stegen till AirDrop-filer och foton från Mac till Mac.

AirDrop-filer och foton från Mac till Mac

Du kan komma över behovet av att överföra filer / foton från Mac till Mac, om du mestadels arbetar på en iMac eller en Mac Mini hemma och bär runt din MacBook för att fungera.

I sådana fall är det bekvämare att överföra filer och foton trådlöst med AirDrop istället för att gå igenom besväret med att ansluta de två Mac-enheterna med en USB-kabel.

För att kunna överföra filer och foton med AirDrop är det första kravet att installera AirDrop på båda Mac: erna. Efter detta kommer du att kunna AirDrop-filer och foton från Mac till Mac enkelt utan problem.

  • Relaterat: Hur AirDrop från Mac till iPhone

Obs! För att AirDrop ska fungera mellan två Mac-maskiner behöver du en Mac-dator som kör åtminstone OS X Yosemite eller senare och båda Mac-datorerna måste vara inom 30 fot från varandra.

Ställ in AirDrop på båda Mac-datorerna

Följ först stegen nedan för att konfigurera AirDrop korrekt på båda Mac-datorerna.

1. Klicka på Happy Face Finder-ikonen från dockningsstationen på din Mac.

2. Klicka sedan på alternativet Gå från den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på AirDrop i rullgardinsmenyn. (Se bild nedan)

3. Klicka på Aktivera WiFi och Bluetooth-knappen på AirDrop-skärmen.

Obs: Om WiFi redan är aktiverat på din Mac visas detta alternativ som Slå på Bluetooth. Om både WiFi och Bluetooth är aktiverade på din Mac ser du inget alternativ.

För att AirDrop ska fungera måste både WiFi och Bluetooth vara aktiverat på din Mac.

4. På nästa skärm klickar du på Tillåt mig att upptäckas av alternativet och välj sedan Alla i listrutan.

Obs! Du kan också välja endast Kontakter, men vi fann under våra tester att att välja Alla minskar risken för fel.

Följ nu stegen ovan på den andra Mac-enheten för att också ställa in AirDrop på den andra Mac-datorn.

5. Nu bör du kunna se den andra Mac-datorn som finns på skärmen på din Mac.

Om du inte ser den andra Mac-datorn (och den är nyare än 2012) är det troligt att inkommande anslutningar blockeras på din Mac.

För att fixa detta klickar du på Apple-menyikonen> Systeminställningar> Säkerhet och sekretess> Brandvägg> Brandväggalternativ och avmarkerar sedan alternativet med titeln Blockera alla inkommande anslutningar.

6. Om den andra Mac-datorn är äldre än 2012 och du inte ser det klickar du på alternativet 'Se inte vem du letar efter' och klickar sedan på Sök efter en äldre Mac-knapp.

AirDrop-foton från Mac till Mac

Nu när du har installerat AirDrop på båda enheterna kan du följa stegen nedan för att AirDrop-filer och foton från Mac till Mac.

1. Öppna Photos-appen eller någon annan app som innehåller de foton eller filer som du vill AirDrop till den andra Mac-datorn.

2. När du är i Photos-appen väljer du de foton som du vill överföra och klicka sedan på Share-ikonen.

3. Klicka på AirDrop-alternativet i rullgardinsmenyn som visas (se bild nedan).

4. Klicka på den Mac som du vill AirDrop the Photos till på popup-fönstret som visas.

Om du använder ett annat Apple-ID på båda enheterna ser du en popup som ber dig acceptera överföringen. Klicka på Acceptera överföringsalternativet när du uppmanas att acceptera överföringen.

AirDrop-filer från Mac till Mac

När det gäller filer är det troligt att filen som du vill AirDrop till den andra Mac inte finns i en app. I sådana fall följer du stegen nedan för att AiDrop-filer från Mac till Mac.

1. Klicka på Happy Face Finder-ikonen från dockningsstationen på din Mac.

2. Klicka sedan på fliken Gå från den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet AirDrop i rullgardinsmenyn. (Se bild nedan)

3. Dra och släpp filen till nästa skärm i cirkeln på din enhet (se bild nedan).

4. Om du använder ett annat Apple-ID på båda enheterna kommer du att se en popup som ber dig acceptera överföringen. Klicka på Acceptera överföringsalternativet när du uppmanas att acceptera överföringen.

Den överförda filen kommer att finnas i mappen Nedladdningar på den andra Mac-filen.