Hur man stoppar Skype från att starta automatiskt på Mac

Om du använder Skype på Mac kanske du har märkt att Skype startar automatiskt på Mac och fortsätter att köra i bakgrunden. Nedan följer stegen för att stoppa Skype från att starta automatiskt på Mac.

Avsluta Skype från att starta automatiskt på Mac

Skype startar automatiskt på Mac för att se till att din dator alltid är i beredskap att ta emot Skype-samtal och meddelanden.

Problemet med denna inställning är dock att Skype startar tillsammans med din Mac och förblir aktiv och kör i bakgrunden och konsumerar resurser på din enhet.

Eftersom Skype är känt för att vara en resurskrävande app, så att Skype kan starta automatiskt med Mac och fortsätta att köra i bakgrunden kan påverka prestandan på din Mac.

Om du bara använder Skype en gång i taget finns det ingen verklig fördel med att låta Skype starta automatiskt på din Mac och fortsätta att köra i bakgrunden.

1. Sluta Skype från att starta automatiskt på Mac

Om du märker avmattning eller minskning av prestandan på din Mac efter installation av Skype, är det troligt att alternativet "Öppna vid inloggning" är markerat för Skype-appen på din Mac.

Lyckligtvis är det verkligen lätt att avmarkera det här alternativet, om du kan komma åt Skype från Dock på din Mac.

Högerklicka på Skype-ikonen i Dock på din Mac> flytta musen över Alternativ och klicka på Öppna vid inloggningsalternativ i snabbmenyn.

Detta avmarkerar alternativet "Öppna vid inloggning" och förhindrar att Skype startar automatiskt på Mac nästa gång du startar datorn.

2. Sluta Skype från att starta automatiskt på Mac med hjälp av inställningar

Du kan också stoppa Skype från att starta automatiskt på Mac genom att gå till Systeminställningar.

1. Klicka på Apple-ikonen i den övre menyfältet på din Mac och klicka på Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på alternativet Användare och grupper på skärmen Systeminställningar.

3. På skärmen Användare och grupper klickar du på ditt kontonamn> fliken Inloggningsobjekt.

4. I fönstret för inloggningsobjekt väljer du Skype och klickar på minus “-” -ikonen för att ta bort Skype från listan över program som får starta automatiskt på Mac.