Hur man vet när Facebook-vänner i hemlighet tar bort eller blockerar dig

Om politisk ranting, överdriven länkdelning och vardagliga inlägg varje timme på timmen beskriver en typisk dag i livet på din Facebook-tidslinje, är chansen att du irriterar åtminstone några av dina vänner. Lyckligtvis för dem gör de ovänliga och blockeringsfunktionerna det möjligt för dem att klippa nästan alla Facebook-band med dig med några få enkla klick. Om du har märkt att ditt nyhetsflöde blir lite lätt eller om du har tappat synligheten för vissa vänners tidslinjer, är chansen att du har blockerats eller tagits bort. Även om du inte kommer att meddelas kan du se om du har blockerats eller tagits bort om så är fallet.

Blockera Vs. Tar bort

Blockering och radering, där den senare erbjuder mer begränsningar, är olika Facebook-funktioner som medlemmar använder för att skydda integriteten och hantera vänner. När du väl är blockerad kommer du inte att kunna se något innehåll som tillhör en tidigare vän med eventuellt undantag för foton som du är taggade på och vissa typer av grupp- och appaktiviteter. Blockering är ömsesidigt och erbjuder samma skyddsnivå för både den medlem som gör blockeringen och den medlem som blockeras. Att radera, även kallat "ovänligt", eliminerar förbindelsen mellan två vänner och lämnar den öppen för att återupprättas. Du kanske kan se vissa typer av innehåll som tillhör en vän som raderar dig, till exempel det som involverar gemensamma vänner, taggade foton och viss gruppaktivitet.

Nyhetsflöde Frånvaro

Du kan ha tagits bort eller blockerats om du inte längre ser historier relaterade till en medlem som samtidigt var en vän. Ditt nyhetsflöde visar vänners aktivitet, t.ex. foton och statusuppdateringar. När en vän blockerar eller tar bort dig kommer hans innehåll inte att visas i ditt nyhetsflöde. Detta kan dock också inträffa när en vän justerar sina sekretessinställningar, använder målväljarverktyget för att dela selektivt eller lägger till dig i en vänlista som inte har behörighet att visa hans innehåll. Om du fortfarande kan söka efter en vän, eller om hans namn fortfarande visas i din vänlista, har du inte raderats eller blockerats.

Lägg till som vän

Om, efter att ha klickat på en medlems namn, den resulterande sidan visar hans profilbild och knappen "Lägg till som vän", har du varit ovänlig men inte blockerad. Om du klickar på den här knappen kommer din tidigare vän att få ett meddelande från Facebook om att du vill bli vänner. Han kan sedan välja att acceptera eller ignorera din begäran.

Osökbar

Om du inte kan hitta namnet på en tidigare vän med Facebook-sökfunktionen är det möjligt att du har blockerats av honom. Detta kan dock också betyda att han inte längre har ett aktivt Facebook-konto. Blockering förhindrar inte all kommunikation och om du fortfarande ser hans namn på en annan väns foto eller berättelse är han fortfarande en aktiv Facebook-medlem och han har verkligen blockerat dig. Du kommer inte att kunna lägga till honom som en vän, även om han kan avblockera dig och lägga till dig igen.