Så här startar du om din iMac

Oavsett om du behöver installera ett nytt program, ange en annan hårddisk eller undvika en systemkrasch kommer det utan tvekan att komma till en tid när du måste starta om din iMac. Lyckligtvis erbjuder iMac en mängd olika sätt att göra det. Om allt fungerar ordentligt och du helt enkelt behöver starta om datorn på grund av en nedladdning eller för att starta en annan enhet kan du använda en av Apples normala omstartsmetoder för att starta om datorn. Om du har stött på ett problem som orsakar att de normala omstartsmetoderna misslyckas, till exempel den snurrande strandbollen, måste du tvinga en omstart. Apple erbjuder flera startalternativ under start om du behöver göra mer än att bara starta om datorn.

Normala omstartsmetoder

Steg 1

Välj Starta om från Apple-menyn. Klicka sedan på "Starta om" när dialogrutan visas.

Steg 2

Tryck på strömbrytaren som finns i det nedre vänstra hörnet på baksidan av iMac. Klicka sedan på "Starta om" när dialogrutan visas.

Tryck på "Control" och mata ut knapparna samtidigt. (Mata ut tangenten längst upp till höger på tangentbordet.) Klicka sedan på "Starta om" när dialogrutan visas.

Tvinga om startmetoder

Steg 1

Tryck på "Control", "Command" och "Esc" samtidigt. Om en applikation är fryst kan du inte behöva starta om. Välj det frysta programmet i fönstret som visas och klicka på "Force Quit". Om datorn fortfarande inte svarar kan du behöva använda någon av följande metoder för att tvinga omstart.

Steg 2

Håll strömbrytaren intryckt i cirka fem till sju sekunder. Datorn ska stängas av. Observera att du tappar allt osparat arbete och kan skada operativsystemet.

Steg 3

Tryck på "Control" och "Command" medan du trycker på strömbrytaren. Datorn ska stängas av. Observera att du förlorar allt osparat arbete och kan skada operativsystemet.

Koppla bort iMac från väggen. Gör detta som en sista utväg, eftersom det sannolikt kommer att skada datorn och programvaran.

Start- och startalternativ

Steg 1

Anslut datorn igen om det behövs. Tryck sedan på strömbrytaren för att starta datorn.

Steg 2

Tryck på "C" -tangenten när du hör startklockan för att starta från en CD eller DVD.

Steg 3

Tryck på "Skift" -knappen när du hör startklockan för att starta i felsäkert läge. Vissa funktioner är inaktiverade i det här läget.

Tryck på "Alternativ" när du hör startklockan för att välja vilken hårddisk eller vilken volym Mac startar in. Om du till exempel behöver starta upp i Windows med Bootcamp bör du använda den här metoden.