Kräver GPS-enheter prenumerationer?

Du kan använda en Global Positioning System-mottagare var du än går på jorden för att exakt lokalisera din plats. Du kan montera en GPS i din bil, på styret på en cykel, bära den i fickan eller bära den på handleden. Så länge det kan plocka upp signaler från minst tre av GPS-satelliterna beräknar den din plats. Det krävs ingen prenumerationstjänst för att använda en GPS-enhet, även om vissa ytterligare och förbättrade tjänster kostar pengar.

GPS-system

Kräver GPS-enheter prenumerationer?

Förenta staternas försvarsdepartement driver och underhåller ett satellitsystem som kretsar runt jorden i ett mönster som skickar signaler till alla platser hela tiden. Tjugofyra satelliter sänder aktivt signaler och upp till tre kvar i omloppsbana som reservdelar för att ta över om någon misslyckas. Ursprungligen designat för försvar, tillåter DOD nu vem som helst att använda signalerna gratis för att beräkna longitud, latitud och höjd. Andra företag säljer dock prenumerationstjänster som fungerar tillsammans med signalerna för att ge förbättrad information.

Kartförsäljnings- och uppdateringsprenumerationer

Kräver GPS-enheter prenumerationer?

En mer detaljerad GPS överlagrar din plats över olika typer av kartor. Vissa är grafiska kartor, andra är satellitbilder och andra innehåller mer detaljerad information för specifika områden, såsom golfbanor och skidorter. De flesta GPS-kartläggningsenheter erbjuder två alternativ: inköp av enskilda kartor utan uppdateringar eller prenumerationstjänster som innehåller en eller flera typer av kartor och automatiska uppdateringar när informationsändringar och nya områden täcks. Månadspriserna varierar mycket beroende på antal och typ av karttjänster som beställts.

Prenumerationstrafiktjänster

Vissa GPS-tjänster erbjuder trafikabonnemang som skickar lokal trafikinformation i realtid till ditt system. Mer detaljerade program ger dig alternativ ruttinformation för att vägleda dig från konstruktionsområden, trafikstockningar och olyckor. Prenumerationspriserna varierar. Vissa företag erbjuder reklaminformation för olika typer av företag för att vägleda potentiella kunder genom trafik till deras platser.

Abonnemangstjänster

Vissa företag erbjuder gratis e-postabonnemang för att tillhandahålla löpande GPS-systemutvecklingsinformation. De erbjuder också tjänster som inkluderar mer detaljerad onlineinformation och månatliga tidskrifter som skickas med vanlig post. De kan täcka information för ett enda land, ett geografiskt område som Europa eller Nordamerika eller hela världen.