Bästa fotoscannrar för hastighet och kvalitet

De flesta av oss har tryckta fotografier som enkelt kan konverteras till digitalt format med hjälp av en fotoscanner. Så låt oss ta en titt på några av de bästa fotoskannrarna på marknaden.

Bästa fotoscannrar för hastighet och lösning

När det gäller att skanna ut tryckta foton av våra nära och kära, skulle de flesta av oss leta efter högupplösta fotoscannrar som kan producera fotoscanningar av högsta möjliga digitala kvalitet.

Men högupplösta fotoskannrar är långsamma och passar inte för att skanna ett stort antal foton. I ett sådant fall kan du överväga att använda höghastighetsfotoskannrar som skannar ett stort antal foton på kort tid.

Därför är vår lista över bästa fotoscannrar uppdelade i två avsnitt - Bästa högupplösta fotoscannrar och Bästa höghastighetsfotoscannrar.

1. Bästa högupplösta fotoskannrar

Högupplösta fotoskannrar som listas nedan är lämpliga för fotografer och de som vill bevara sina minnen i digitalt format med bästa möjliga färgnoggrannhet och fotokvalitet.

CanoScan 9000F Color Image Scanner

Canon CanoScan 9000F är en billig fotoscanner som kan producera en imponerande upplösning på 9 600 dpi för filmer och 4 800 dpi för pappersskanningar.

CanoScan 9000F använder LED-lampor, vilket ger det en snabb starttid och håller den alltid redo att skanna dina foton.

 • Storlek: 18, 9 ”x 4, 4” x 10, 7 ”hög, vikt: 10, 1 lbs
 • Upplösning: 9600 dpi för filmer, 4 800 dpi för andra
 • Max dokumentstorlek: 8, 5 "x 11, 7"
 • OS-kompatibilitet: Windows, Mac
 • Övriga: Damm- / ritsborttagning, blekningskorrigering
 • Pris: 249.99 $ (Kontrollera aktuellt pris hos Amazon)

Epson Perfection v600

En annan billig skanner med hög upplösning som du kan gå till är Epson Perfection V600 Color Scanner. Den här skannern kan skanna foton, filmer, bilder och dokument.

Precis som Canon Photos-skannern använder Epson Perfection V600 LED-lampor för snabb start och den kan skanna upp till 9 600 dpi för filmer och 6 400 dpi för andra skanningar.

 • Storlek: 11, 0 ″ x 19, 0 ″ x 4, 6 ″ hög, Vikt: 9, 0 pund
 • Upplösning: 9 600 dpi för filmer, 6.400 dpi för andra
 • OS-kompatibilitet: Windows, Mac
 • Andra: damm / repor / veck borttagning, återställa bleknade färger.
 • Pris: 229.99 $ (Kontrollera aktuellt pris hos Amazon)

Epson Perfection V800 / V85o Pro Photo Scanner

Detta är en dyr högupplösta fotoscanner, lämplig för dig som söker en mycket hög färgnoggrannhet, hög upplösning och bästa möjliga skanningskvalitet.

Epson Perfection V800 / V850-skannern har Dual Lense-system och stöder avancerade funktioner som du kan använda för att producera högkvalitativa fotoscanningar med minst möjliga snedvridning.

 • Storlek: 10, 2 ″ x 24, 8 ″ x 17, 8 ″ hög, Vikt: 20, 9 pund
 • Upplösning: 4 800 ~ 9 600 dpi för filmer
 • OS-kompatibilitet: Windows, Mac
 • Andra: Dammborttagning, korrigering av bakgrundsbelysning, restaurering av färger
 • Skanningsstorlek: 8 ″ x 10 ″
 • Pris: 799.99 $ (Kontrollera aktuellt pris hos Amazon)

Denna dyra men högkvalitativa skanner kan skanna bilder, filmremsor och automatiskt röra upp foton, återställa färg, ta bort dammfläckar och repor.

2. Bästa höghastighetsfotoskannrar

Som nämnts ovan är högupplösta fotoskannrar långsamma och passar inte för att skanna ett stort antal foton. Därför kan du överväga följande höghastighetsfotoskannrar, om du har ett mycket stort antal foton att skanna.

Fujitsu FI-7160 Duplex Scanner för färg

Fujitsu FI-7160 är en kommersiell eller affärsklass som skannar 4 000 skanningar per dag. Fujitsu FI-7160 kan skanna upp till 120 bilder per minut med 300 dpi.

Den maximala upplösningen som är möjlig med denna skanner är bara 600 dpi, vilket borde vara tillräckligt bra för de flesta användare.

Den mångsidiga skannern kan användas för att skanna foton, dokument, kvitton och kreditkort, samtidigt eller i en enda körning. Mata bara alla dina objekt som ska skannas och Fujitsu FI-7160 tar hand om allt.

Fujitsu FI-7160 är utrustad med akustiska sensorer som automatiskt kan identifiera felmatningar, papper som sitter ihop och omedelbart stoppa skannern för att skydda dina dokument från att skadas.

 • Pris: 1195 $ (Kontrollera aktuellt pris hos Amazon).

Epson FastFoto FF-640 höghastighetsfotoscanner

Epson FastFoto FF-640 påstår sig vara den snabbaste fotoscannern i världen, kapabel att gå upp till 1 fot / sekund hastighet och producera en upplösning på 600 dpi

Epson FastFoto Scanner kan ta 30 foton åt gången och skanna 4 "x 6" foton i 300 dpi-kvalitet.

Epson FastFoto Scanner använder färgkorrigeringsteknologi för att återställa bleknade foton och den kan automatiskt skanna både foton och även anteckningarna på baksidan av fotona.

 • Pris: $ 439.99 (Kontrollera aktuellt pris hos Amazon)

Plustek Photo Scanner

Du kan överväga Plustek Photo Scanner, om du letar efter en lågkostnadshastighetsskanner.

Plusteck Photo Scanner kan användas för att skanna 3 × 5, 4 × 6, 5 × 7 och 8 × 10 foton och dess skanningshastighet är värderad till 2 sekunder för 4 × 6 foton och 5 sekunder för 8 × 10 foton.

Mataren för denna skanner kan dock bara ta ett foto i taget, vilket begränsar skanningshastigheten.

Plustek Photo Scanner kan skanna foton kontinuerligt (utan att stoppa) och den producerar skanningar med 600 dpi upplösning.

 • Pris: 199, 00 $ (Kontrollera aktuellt pris hos Amazon)

Doxie Q trådlös uppladdningsbar skanner

Doxie Q är en bärbar dokumentskanner som låter dig skanna var som helst utan att vara ansluten till en dator.

Denna praktiska lilla skanner är utrustad med ett återladdningsbart litiumjonbatteri, integrerat WiFi, inkluderar appar för datorer, Mac och iOS-enheter.

Dixie Q kan hantera staplar med 8 färgfoton och skannar dem till 640 dpi upplösning. Skanningarna kan sparas på USB eller skickas till skrivbordet på din dator eller skickas till DropBox, iCloud Drive och andra molnlagringstjänster.

 • Pris: $ 259, 00 (Kontrollera aktuellt pris hos Amazon)