Hur du byter eller ändrar WiFi-nätverk på Chromecast

Google Chromecast kan bara komma ihåg ett WiFi-nätverk i taget. Därför måste du gå igenom stegen för att ändra WiFi-nätverk på din Chromecast, om du ändrar din router eller flyttar Chromecast till en annan del av huset där du har en ny WiFi Router-installation.

Byt WiFi-nätverk på Chromecast

Det är verkligen lätt att byta WiFi-nätverk på din Chromecast om du redan hade installerat Chromecast och WiFi-nätverket som Chromecast är ansluten till är fortfarande aktivt.

Men saker kan bli komplicerade när du byter router och Google Home App på din iPhone eller Android-telefon inte kan känna igen din Chromecast.

I det här fallet är det bästa alternativet att återställa Chromecast och ställa in det igen.

Byt Chromecast till ett annat WiFi-nätverk

Som nämnts ovan är det enkelt att ändra WiFi-nätverket på Chromecast när ditt befintliga nätverk fortfarande är aktivt. I det här fallet byter du Chromecast från ett nätverk till ett annat.

1. Starta TV: n som din Chromecast är ansluten till och se till att Chromecast är påslagen

2. Öppna nu Google Home-appen på din iPhone eller Android-telefon.

3. Klicka sedan på menyikonen med tre fält som finns längst upp till vänster på skärmen.

4. Klicka på Enheter på menyn som visas.

5. På enhetsskärmen trycker du på På menyikonen med 3 punkter

6. Klicka sedan på Inställningar på rullgardinsmenyn.

7. Klicka på WiFi-alternativet på skärmen Inställningar.

8. Du kommer att se en popup, klicka på ditt WiFi-nätverksnamn

9. Välj ditt nya WiFi-nätverk i listrutan

10. Ange sedan ditt WiFi-lösenord och tryck på OK.

Obs! Om du får ett felmeddelande, se till att WiFi-nätverket på din telefon matchar WiFi-nätverket på Chromecast.

Ändra Chromecast WiFi-nätverk

När du byter modem eller router kommer det nya WiFi-nätverket på din telefon inte att matcha med WiFi-nätverket på Chromecast. Därför är det mer än troligt att din iPhone eller Android-telefon inte kan känna din Chromecast.

Därför är det bästa alternativet i detta fall att manuellt återställa Chromecast. Detta raderar det gamla WiFi-nätverket och inställningarna på Chromecast, varefter du kan ställa in Chromecast för att använda det nya WiFi-nätverket.

1. Se till att Chromecast är ansluten till TV: n och strömförsörjningen.

2. Håll sedan ned återställningsknappen på din Chromecast (den enda knappen bredvid mikro-USB-porten) i cirka 15 sekunder.

3. När du håller ner återställningsknappen ser du lampan på Chromecast blinka kontinuerligt. Släpp återställningsknappen när lampan slutar blinka och förblir fast (utan att blinka).

4. Chromecast startar om och återställer sig sedan till fabriksinställningar.

5. Nu när din Chromecast har återställts till fabriksinställningar kan du starta inställningen av Chromecast för att använda det nya WiFi-nätverket med hjälp av stegen i den här artikeln: Så här ställer du in Chromecast på Android och iPhone.