Hur man förhindrar att min mobiltelefon tappas till annat än genom brottsbekämpning (5 steg)

Mobilsäkerhet är viktigare än någonsin, eftersom vi bär mobiltelefoner nästan överallt - även till jobbet. En rapport från WTHR i Indiana installerade spionprogram på en reporterstelefon för att avgöra om den kunde göra allt den hävdade. De fann att det kunde spåra henne, läsa hennes textmeddelanden och spela in hennes konversationer. Det gjorde det också möjligt för den person som installerade spionprogrammet att knacka på sin telefon när den inte användes och lyssna på vad som hände nära telefonen via högtalaren.

Steg 1

Installera ett lösenord på din telefon. En person måste komma åt din mobil för att installera den typ av spionprogram som kan spåra och spela in dina rörelser och konversationer. Låt dem inte få tillgång i första hand.

Steg 2

Håll din mobiltelefon nära och lämna den inte i närvaro av en person som du tror skulle vilja använda din telefon.

Steg 3

Ta bort batteriet från telefonen när du inte använder det - särskilt under möten eller privata konversationer. Detta hindrar alla spårare från att aktivera högtalaren och höra dina konversationer.

Steg 4

Läs recensioner på antispionprogram för din mobila enhet. Beroende på vilken typ av enhet du använder kommer dina val att variera. När du har bestämt dig för en, ladda ner appen och installera den på din telefon. Det kan varna dig om en spårningsapp är installerad och vissa har både gratis och betalda versioner beroende på dina behov.

Håll din telefon uppdaterad med eventuella korrigeringar för operativsystemet. Sårbarheter i programvaran kan åtgärdas genom korrigeringsfilerna; att hålla dig uppdaterad kan hålla din mobiltelefon säker.