Digital TV Vs. HDTV

TV har utvecklats snabbt under det senaste decenniet. Två nya termer är digital-TV och högupplöst TV (HDTV). Även om de två är relaterade, är de inte helt samma sak.

Digital tv

Digital TV är processen för att sända, ta emot och behandla TV-signaler digitalt, i motsats till den äldre analoga sändningen.

Digitala fördelar

Digital TV förbättrades på analog genom att leverera ljud och video av högre kvalitet, ibland i HD. Det har också förmågan att överföra en större mängd data i en mindre bandbredd och förmågan att sända separata underkanaler.

HDTV

HDTV är en term som används för att beskriva video som är skarpare och mer detaljerad än standarddefinition, på grund av ett mycket högre antal upplösningsrader, identifierade som 720 eller 1080p.

Reception

För att ta emot digital-TV behöver användaren en TV med en digital (ATSC) -mottagare eller en medföljande komponent med en digital mottagare, t.ex. en kabel- eller satellitmottagare eller digitalomvandlare. För HDTV måste TV: n och andra komponenter också ha HD-kapacitet.

Skillnad

Medan alla HDTV-signaler är digitala, är inte alla digitala signaler i HD. Även om digital-TV erbjuder bättre ljud och video än analog, måste den fortfarande ha högre specifikationer för att kunna betraktas som HD.