Hur man förstör disketter

Om du ägde en dator innan optisk lagring och flash-lagring blev tillgänglig är chansen att du fortfarande har en låda eller två disketter som ligger kvar. Disketter har dock inte längre lagringskapacitet för att vara användbar för de flesta ändamål. Om skivorna innehåller känslig data kan du förhindra potentiell spionering genom att fysiskt förstöra dina skivor. Om skivorna inte innehåller känslig data kan du återvinna dem eller ändra dem till något helt annat.

Förstörande disketter

Eftersom disketter lagrar data med hjälp av magnetiska partiklar är det möjligt att ordna om dessa partiklar - förstöra data under processen - genom att svepa en kraftfull magnet över en skivas yta. Enligt NWITimes.com är denna metod dock inte helt tillförlitlig. Om du äger en dokumentförstörare som kan förstöra CD-skivor kan du också använda den för att förstöra disketter. Alternativt föreslår Jack Schofield från The Guardian att söka efter ett lokalt företag som specialiserat sig på säker dokumentförstöring.

Återvinning av disketter

Disketter innehåller återvinningsbara plaster och metaller som kan användas för att skapa andra produkter. Om disketterna inte innehåller känsliga data kan du skicka dem till ett återvinningscenter som Floppydisk.com, CD Recycling Center of America eller GreenDisk. I vissa fall kommer återvinningsföretaget att ersätta dina fraktkostnader.

Återanvända disketter

Även om disketter kanske inte längre är användbara för lagring av data kan du fortfarande använda dem för andra projekt. Till exempel kan flera 3,5-tums disketter limmas ihop för att göra en pennhållare. Disketter har också använts för att skapa väggkonst och företagsannonser.