Hur man skriver ut webbsidor utan annonser på Mac

Om du stöter på behovet av att skriva ut en artikel från internet kanske du vill skriva ut den utan annonser, banners och andra oönskade saker. Nedan följer stegen för att skriva ut webbsidor utan annonser på Mac.

Skriv ut webbsidor utan annonser på Mac

Som du redan har upplevt leder utskrift av webbsidor från vilken webbplats som helst på internet alltid till pappers- och tonerförlust, eftersom du kommer att skriva ut annonser, banners och andra oönskade saker.

Medan du kan spara papper genom att skriva ut två sidor per ark på Mac, kommer du fortfarande att använda tonern i skrivaren som är ansluten till din Mac.

Lyckligtvis finns det ett sätt att skriva ut webbsidor utan annonser på Mac med det inbyggda läsläget i Safari-webbläsaren.

Resultatet blir en utskrift av bara artikeln från din favoritwebbplats utan några distraherande annonser, banners, formatering och andra oönskade saker.

Bortsett från att spara papper och toner, kan du skriva ut webbsidor utan annonser att du kan fokusera på artikelns innehåll utan att bli distraherad av färgglada banners och sådant annat.

Steg för att skriva ut webbsidor utan annonser på Mac

Följ stegen nedan för att skriva ut webbsidor utan annonser på din Mac.

1. Öppna Safari-webbläsaren på din Mac.

2. Besök webbsidan på internet som du ville skriva ut utan annonser på din Mac.

3. Klicka sedan på Visa-alternativet i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på Visa läsare i rullgardinsmenyn.

Obs! Du kan också klicka på läsarikonen i webbfältet på webbsidan för att gå in i läsläge.

4. När webbsidan är tillgänglig i läsläge klickar du på File-alternativet i den övre menyfältet på din Mac och klickar på Print-alternativet i listrutan.

5. Justera utskriftsinställningarna efter behov i utskriftsfönstret.

Tips: Välj alternativet Skriv ut sidhuvud och sidfot så att den ursprungliga webbsidatiteln och webbadressen också skrivs ut. Detta gör att du kan citera webbplatsen och komma tillbaka till webbplatsen (i fall det behövs).

När webbsidan har skrivits ut ser du att du bara har skrivit ut innehållet på webbsidan och att ingen av annonserna, banners eller widgets har skrivits ut.