Så här startar du Android-telefon eller surfplatta i säkert läge

Safe Mode är användbart vid felsökning av programvaruproblem på din Android-telefon eller surfplatta. Nedan följer stegen för att starta Android-telefon eller surfplatta i säkert läge.

Starta Android-telefon i säkert läge

Om din Android-telefon kraschar, fryser och stör dig med inkonsekvent prestanda, kan du starta din Android-telefon eller surfplatta manuellt i säkert läge.

När enheten startar i säkert läge ser du ett "Säkert läge" -märke i det nedre vänstra hörnet på skärmen och du kan inte använda nedladdade appar på din enhet.

Säker-läget tillåter bara de Native Android System Apps att fungera på din enhet, så att du kan ta reda på om problemet på din enhet beror på nedladdade appar eller på grund av själva Android OS.

När du är klar med Safe Mode kan du gå ur Safe Mode genom att stänga av enheten och starta om den igen med Power-knappen.

Steg för att starta Android-telefon i säkert läge

Följ stegen nedan för att starta Android Phone eller Tablet i Safe Mode.

1. Tryck och håll ner strömbrytaren i några sekunder tills du ser alternativet Avstängning och starta om på skärmen på din Android-telefon.

2. Tryck sedan på och håll in på avstängningsalternativet i några sekunder tills snabbstart om snabbstart visas på skärmen på din Android-telefon.

Klicka på OK för att starta om din Android-telefon i säkert läge.

3. Vänta tålmodig tills din Android-telefon först stängs av helt och starta om i säkert läge.

När din Android-telefon startar i säkert läge ser du tydligt märket "Säker läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

Som nämnts i början av detta inlägg kommer du inte att kunna öppna några nedladdade appar medan din Android-telefon är i säkert läge.

Felsöka problem på Android-telefon med säkert läge

När din Android-telefon eller surfplatta har börjat i säkert läge, försök att använda din Android-enhet och observera dess prestanda.

Om du ser att enheten fungerar normalt i säkert läge bekräftar det att problemet beror på en av de appar som du nyligen hade installerat på din enhet.

Följaktligen skulle nästa steg vara att avinstallera den senast installerade appen eller apparna på din enhet och se om detta hjälper till att lösa problemet på din enhet.

Om du vill avinstallera appar på din Android-telefon eller surfplatta öppnar du Inställningar> tryck på Apps

På appar-skärmen klickar du på appen som du vill avinstallera och på nästa skärm trycker du på alternativet Avinstallera.

När du har avinstallerat de senaste installerade apparna kan du försöka installera dem en i taget för att identifiera den specifika appen som kan orsaka problem på din enhet.

Förhoppningsvis bör problemet lösas genom att testa 2 till 3 av de senaste installerade apparna på din enhet.

Om du ser att din enhet uppträder inkonsekvent även om den är i säkert läge, har du kanske inget annat val än att återställa enheten till fabriksinställningarna.

Inaktivera Safe Mode på Android Phone eller Tablet

Att inaktivera Safe Mode på Android Phone är verkligen enkelt. starta bara om din enhet som du normalt gör och den startar i normalt läge.

1. Tryck på strömbrytaren på din Android-telefon tills enheten ber dig att stänga av eller starta om.

2. Klicka på Power Off

3. Vänta tills din Android-telefon eller surfplatta stängs av helt

4. Starta om enheten genom att trycka på strömbrytaren.

Din enhet kommer från Safe Mode när den startar om och du kan använda alla nedladdade appar på din enhet.