Hur man använder flera e-postkonton på iPhone

IOS Mail-appen låter dig konfigurera och använda flera e-postkonton på iPhone. Detta kan vara riktigt användbart när du använder ett dedicerat e-postkonto för arbete och ett annat e-postkonto för personligt bruk. Låt oss ta en titt på hur man använder flera e-postkonton på iPhone.

Använd flera e-postkonton på iPhone

För att kunna använda flera e-postkonton på din iPhone måste du först lägga till dessa e-postkonton till iPhone en efter en.

När du har lagt till e-postkonton till din iPhone börjar den synkronisera de e-postmeddelanden som mottas i alla dina e-postkonton och låta dig få åtkomst till dessa e-postmeddelanden i iPhone Mail-appen.

Som du kan se från bilden ovan, separerar iPhone Mail-appen e-postmeddelanden som mottas från olika e-postkonton och rapporterar dem separat. Detta gör det enkelt att berätta Work-e-postmeddelanden från dina personliga e-postmeddelanden.

Lägg till e-postkonton till iPhone

Som nämnts ovan måste du först lägga till både ditt arbete, personliga och andra e-postkonton till iPhone en efter en.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone eller iPad.

2. Klicka på Mail på skärmen Inställningar.

3. På nästa skärm trycker du på Konton (se bild nedan).

4. Klicka på Lägg till konto på skärmen Konton.

5. På nästa skärm klickar du på ditt e-postkontoklientnamn (Google, Outlook och andra). I det här fallet trycker vi på Google.

6. Ange ditt e-post-ID på nästa skärm och tryck på Nästa-knappen.

7. Ange sedan Lösenordet för ditt e-postkonto och tryck på Nästa.

8. På nästa skärm kommer du att kunna aktivera eller inaktivera alternativet för att synkronisera e-post, kontakter, kalendrar och anteckningar till iPhone.

Du vill definitivt synkronisera e-post, du kanske inte vill aktivera andra tjänster. När du är klar klickar du på Spara-alternativet längst upp till höger på skärmen (se bilden ovan).

Obs: Om du har aktiverat tvåfaktorautentisering för ditt e-postkonto måste du gå igenom en annan skärm.

När ditt e-postkonto har lagts till i iPhone öppnar du e-post-appen på din iPhone så att du kan se alla dina e-postmeddelanden under den e-post som du just har lagt till din iPhone.

Nu kan du upprepa stegen ovan för att lägga till dina andra e-postkonton till iPhone.

Ange standard e-postadress på iPhone

När du har lagt till Work, Personal och andra e-postkonton till iPhone är nästa steg att skapa ett av dessa konton som ditt standard e-postkonto på iPhone. Att ställa in ett standard-e-postkonto säkerställer att alla dina e-postmeddelanden som standard skickas från standard-e-postkontot.

Ett bra sätt att använda den här funktionen är att ställa in din Work-e-postadress som standard så snart du når din arbetsplats och sedan ställa in din personliga e-postadress som standard-e-postadress på iPhone så snart du kommer hem.

På så sätt kan du minska chansen att dina personliga e-postmeddelanden skickas från Work-e-postadress eller Work-e-postmeddelanden från din personliga e-postadress.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. Klicka på Mail på skärmen Inställningar.

3. Klicka på Standardkonto på nästa skärm.

Obs! Alternativet "Standardkonto" visas bara när du har lagt till flera e-postkonton till iPhone.

4. På nästa skärm trycker du på e-postkontot som du vill ställa in som standardkonto för Mail-appen på din iPhone (se bild nedan)

När du har slutfört dessa steg kommer din iPhone att komma ihåg att använda standard-e-postkontot, när du skickar ett e-postmeddelande med appen Mail.

Obs: Starta om enheten om du inte ser förändringen i standardkonto efter att ha följt stegen ovan.

Hur man växlar mellan e-postkonton på iPhone

Om du har flera e-postkonton på iPhone blir det verkligen viktigt att du kontrollerar fältet "Från" innan du skickar e-post från din iPhone. Underlåtenhet att kontrollera detta kan resultera i oönskade konsekvenser (personliga foton skickas från kontors e-post).

Se alltid till att du kontrollerar "Från" -fältet när du skickar e-post från din iPhone. Det är verkligen enkelt att växla mellan e-postkonton på iPhone, som du kan se från stegen nedan.

1. Öppna Mail-appen på din iPhone.

2. Klicka därefter på kompositknappen, som finns längst ner till höger på skärmen.

3. Klicka på Från: E-postadressfält på skärmen Nytt meddelande.

4. Klicka nu på Från fältet en gång till - Du ser flera e-postadresser längst ner på skärmen (se bild nedan).

5. Klicka helt enkelt på e-postkontot som du vill skicka e-postmeddelandet från (se bilden ovan)

Det valda e-postmeddelandet visas i "Från" -fältet och detta kommer att se till att ditt e-postmeddelande kommer från rätt e-postadress.