Kan du uppgradera hårddisken på en Apple iPad?

Apple iPad-sortimentet är inte utformat för användare att ersätta eller uppgradera interna komponenter som en hårddisk. Det betyder att du måste välja en lagringskapacitet när du köper en iPad och inte kan ändra dig senare. Du har dock flera alternativ för att undvika denna brist på expanderbarhet.

Kapacitet

IPad 2 är endast tillgänglig för att köpa ny i en 16 GB-modell. Den nya iPad finns i 16 GB, 32 GB och 64 GB modeller. Lagringen är inte strikt en hårddisk utan snarare NAND-flashminne. Apples garanti hindrar användare från att öppna sin iPad och den fysiska designen gör det extremt svårt att göra utan att skada enheten. Detta innebär att du i praktiken inte kan och bör försöka uppgradera lagringskapaciteten eller använda en tredjeparts tjänst för att göra det.

Synkronisering

Ett sätt att hantera bristen på utbyggbarhet är att kontrollera vilka filer du synkroniserar med din iPad. iTunes låter dig ställa in olika enheter för att synkronisera olika typer av filer. Du kan till exempel ha en stor samling musikfiler synkroniserade till en iPod men inte vill eller behöver dem alla på din iPad. För att anpassa synkronisering ansluter du din iPad till din dator, klickar på dess enhetsnamn (t.ex. "Min iPad") i den vänstra rutan i iTunes och klickar sedan på en filtyp (t.ex. "Musik") i menyn högst upp på skärmen. Här kan du välja om du vill synkronisera alla filer av den här typen, synkronisera inga eller manuellt välja vilka enskilda filer som ska synkroniseras.

iCloud

Apples iCloud-tjänst låter dig lagra flera typer av filer online och komma åt dem på din iPad när du har tillgång till internet. Dessa filer inkluderar dina foton, musik i ditt iTunes-bibliotek som är tillgängligt på iTunes Match-tjänsten och alla videor du har köpt via iTunes. Du kan sedan komma åt och använda dessa filer som om de lagrades på din iPad.

Bärbar förvaring

Flera tillverkare från tredje part tillverkar bärbara lagringsenheter som kan hålla filer och göra dem tillgängliga via en Wi-Fi-anslutning. Kontrollera noga innan du köper för att se till att de är helt kompatibla med din iPad och att filerna körs i relevanta applikationer.

Varning

Informationen i den här artikeln gäller endast iPad 2 (släppt 2011) och den nya iPad (släppt 2012). Information för andra versioner och enheter kan variera något eller avsevärt.