Vad är inspelningstiden för DVR med en 500 GB hårddisk?

Med digitala videobandspelare kan du spela in dina favorit-TV-program eller filmer för att senare se när det passar dig. DVR använder hårddiskar som liknar den på din dator för att lagra din sparade programmering. Som med videofiler på din dator tar inspelningar av högre kvalitet mer lagringsutrymme. Inspelningstiden för en 500 GB DVR varierar drastiskt beroende på om programmen du spelar in är i standard- eller högupplösning.

Standard Definition

Ett 60-minuters tv-program i standarddefinition kräver cirka 1 GB lagringsdata. Enligt tillverkaren av hårddisken Seagate lagrar en av dess 1TB DVR cirka 1000 timmar standarddefinitionstelevision. Eftersom en 1 TB DVR har ungefär dubbelt så stor kapacitet som en 500 GB DVR, skulle 500 GB-enheten rymma cirka 500 timmars programmering. Comcast säger dock att dess 500 GB DVR rymmer 300 timmars SD-programmering, så det finns ingen fast standard och den faktiska kapaciteten beror på den specifika DVR.

Högupplöst

Seagate antar att HD-programmering kräver upp till fem gånger så mycket lagringsutrymme som SD-programmering. Ceton Corporation hävdar att en 60-minuters HD-inspelning kräver 6 GB lagringsutrymme. Att göra matte, en 500 GB DVR borde rymma cirka 83 timmars HD-programmering. I en TiVo Premiere XL-recension 2010 på CNET sa redaktören John Falcone att TiVo 1TB-modellen rymmer cirka 150 timmars HD-programmering. Med en 500 GB-enhet skulle samma DVR rymma cirka 75 timmar HD-video.

Bithastighet

Ceton säger att det faktiska inspelningsutrymmet som krävs av ett program varierar; det är inte alltid så klippt och torrt som 1 GB per timme SD-TV. Programmets bithastighet, eller hur många databitar som överförs under sändningen, påverkar programmets kvalitet och lagringskapacitet. Ceton använder sport som ett exempel, och hävdar att en timmes fotboll kan ta mer utrymme än ett timmes TV-drama, eftersom sport vanligtvis har en högre bithastighet för att ge den bästa tittarupplevelsen, särskilt i HD.

Kontrollera den specifika DVR

Eftersom den faktiska mängden inspelningstid delvis beror på själva DVR: n kan du kontrollera de enskilda enheternas specifikationer eller dokumentation med de mest exakta svaren. DVR-tillverkare listar vanligtvis antalet timmar en DVR kan hålla, och listar ofta både standard- och HD-siffror. Om du tittar på en viss DVR, leta efter sådana siffror på företagets webbplats eller DVR-lådan, om du köper den i butiken. DVR-recensioner innehåller också denna information och en opartisk granskning kan ge mer korrekt information än en DVR-låda eller tillverkarens webbplats.