Hur du inaktiverar inspelning av röstmeddelanden i WhatsApp

Om du letar efter ett sätt att inaktivera inspelningsfunktionen för röstmeddelanden i WhatsApp kan du använda en lösning enligt nedan för att inaktivera inspelning av röstmeddelanden när du använder WhatsApp på din iPhone.

Inaktivera inspelning av röstmeddelanden i WhatsApp

Medan WhatsApp är mest känd för sina funktionsrika textmeddelanden och gratis WhatsApp-röstsamtal, låter det dig också spela in röstmeddelanden och skicka dem till dina kontakter.

Men den här funktionen kan aktiveras av misstag om du hamnar på inspelningsknappen. Om detta händer kommer WhatsApp att skicka din inspelade röst direkt utan att ens bekräfta om du vill skicka röstmeddelandet eller inte.

Tyvärr tillhandahåller WhatsApp inte ett sätt att förhindra möjligheten att oavsiktliga inspelade meddelanden skickas och det finns en verklig möjlighet att besvärliga, olämpliga och oavsiktliga inspelade meddelanden skickas till en av dina kontakter eller till en kontaktgrupp.

Om detta stör dig är det enda sättet att inaktivera röstinspelningsfunktionen i WhatsApp att inaktivera WhatsApps möjlighet att få åtkomst till mikrofonen på din iPhone.

Steg för att inaktivera inspelning av röstmeddelanden i WhatsApp

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. Bläddra nedåt på inställningsskärmen och tryck på Sekretess.

3. Klicka på Mikrofon på skärmen Sekretess.

4. På nästa skärm hittar du en lista över appar som har tillåtelse att få tillgång till mikrofonen på din iPhone. Leta reda på WhatsApp på den här listan och slå AV dess åtkomst till mikrofon (se bild nedan).

Från och med nu fungerar inte WhatsApp-röstinspelningsfunktionen längre på din iPhone, även om du råkar trycka på inspelningsknappen.

Ringa WhatsApp-röstsamtal med mikrofon inaktiverade

Tyvärr inaktiverar du WhatsApp med Access to Microphone också din förmåga att ringa röstsamtal med WhatsApp. Därför har du inget annat val än att gå igenom följande borr medan du ringer samtal på WhatsApp.

1. Öppna WhatsApp på din iPhone och placera ett WhatsApp-röstsamtal som vanligt genom att knacka på telefonikonen.

2. Eftersom WhatsApp inte har tillgång till mikrofon uppmanar det dig att aktivera åtkomst till mikrofon. Klicka helt enkelt på inställningsalternativet i popup-fönstret (se bild nedan).

3. På nästa skärm aktiverar du WhatsApp med åtkomst till mikrofonen på din iPhone genom att flytta väljaren till PÅ-position (se bild nedan).

Efter detta kan du ringa röstsamtal med WhatsApp som vanligt och sedan återigen inaktivera WhatsApp från att få tillgång till mikrofonen på din iPhone.

På samma sätt kommer WhatsApp att uppmana dig att aktivera åtkomst till mikrofon, om du råkar få ett WhatsApp-samtal på din iPhone. Tryck igen på Inställningar och aktivera WhatsApp med åtkomst till mikrofon på din iPhone.

Under tiden kommer personen som försöker ringa dig på WhatsApp att kunna höra din telefon ringa och kommer att få ett meddelande om nekad samtal när du trycker på Inställningar.

Därför rekommenderas att du ringer tillbaka din kontakt så snart du är klar med att ge WhatsApp tillgång till mikrofonen på din iPhone.

Slutsats

Förhoppningsvis kommer WhatsApp snart ut med en obligatorisk popup-varning innan du skickar röstmeddelanden i nästa uppdatering. Tills det händer kan du använda detta obekväma lösning för att inaktivera inspelning av röstmeddelanden medan du använder WhatsApp på din iPhone.