Nackdelar med internetbank

Det är lätt att se fördelarna med internetbank. Det är enkelt, bekvämt och till skillnad från en banks fysiska läge följer inte Internet några öppettider. Dessutom kan du göra omedelbara överföringar mellan konton, betala räkningar elektroniskt för att spara porto och du kan komma åt ditt bankkonto var som helst, så länge du har en internetanslutning. Men trots alla proffs som är förknippade med nätbanken finns det också några nackdelar och risker.

Säkerhetsrisker

De flesta banker ser till att deras webbplatser är säkra, men ingen bankwebbplats är immun mot cyberbrott och hacking. Hackare riktar sig mot bankwebbplatser för att svepa kontoinformation. Inte bara kan identitetsstöld utgöra dig av hundratals, kanske till och med tusentals dollar, men det kan ta tid att korrigera skadan, och det uppskattas att endast 25 procent av cyberbrott löses. Så även om din bank kan hävda att dess webbplats är säker, bör du alltid fortsätta med försiktighet, särskilt om du bankar från din mobiltelefon.

Bankomat

En nackdel med internetbank är att ta ut pengar. Medan de flesta företag accepterar betalkort och kreditkort gillar folk fortfarande att ha kontanter på dem också. Därför kan du inte ta ut kontanter via Internet så att du fortfarande måste besöka din banks fysiska plats eller äta serviceavgifter genom att ta ut pengar i en bankomat som inte är kopplad till din bank. Detta blir ännu mer utmanande om du tillhör en bank som endast är online, eftersom du kan tvingas ta ut kontanter via snigelpost eller betala bankomatavgifter vid varje uttag.

Insättningsbegränsningar

Det är troligt att din lönecheck deponeras direkt på ditt bankkonto, vilket sparar en resa till banken. Men det finns fortfarande tillfällen då du måste göra en insättning på ditt konto. Även om många banker har släppt mobilappar som låter dig skanna ett foto av din check för automatisk insättning, är den här funktionen endast fördelaktig för personer som äger smarta telefoner. De som inte måste besöka sin banks fysiska plats för att sätta in pengar eller skicka insättningen via snail mail för banker som bara är online.

Kundservice

Även om internetbanker har implementerat chattfunktioner och erbjuder kundservicenummer för dem med frågor och förfrågningar, jämförs det fortfarande inte med den kundtjänst du får genom att banka på en fysisk bankplats. Till exempel, om du är på plats kan du träffa anställda och få information om viktiga ämnen som finansiering, kreditkortsräntor och typer av lån allt utöver standardbank.