Hur man ökar bandbredden för ett DSL-modem

Att upprätthålla en snabb hastighet på din DSL-anslutning är i allmänhet densamma som för alla internetanslutningar: det handlar om hur du använder ditt nätverk och hårdvara. Det finns dock några specifika egenskaper för DSL-hårdvara och dess användning. Till exempel, medan DSL-nedladdningshastigheter kan konkurrera med hastigheter som annonseras av kabelleverantörer, är uppladdningshastigheterna ofta begränsade till mycket lägre hastigheter.

Rensa Internet-cachen

Din internetcache tjänar vanligtvis till att påskynda dina internethastigheter genom att behålla kopior av filer så att din webbläsare inte behöver ladda dessa filer varje gång du besöker en sida. Men om filer i cachen blir korrupta kan det orsaka problem med din surfning på Internet. Varje webbläsare erbjuder ett alternativ i inställningarna för att rensa cacheminnet. Dessutom kan du också skriva "ipconfig / flushdns" (utan citat) inom Windows kommandotolk för att rensa DNS-cachen i Windows (se Resurser).

Uppgradera din Internet-serviceplan

Kontrollera dina aktuella hastigheter för att se om du får nedladdnings- och uppladdningshastigheter för reklam. Webbplatser som SpeedTest.net, TestMy.net och DSLReports Speed ​​Test låter dig se vad dina nedladdnings- och uppladdningshastigheter är vid varje given tidpunkt. Om du får de hastigheter som din Internetleverantör lovar, är det bästa sättet att öka din internethastighet att ändra din plan till en som har högre nedladdnings- och uppladdningshastigheter. Beroende på din Internetleverantör kanske det inte blir mycket dyrare för betydligt högre hastighet. Till exempel, från och med november 2013 är skillnaden mellan 6 Mbps och 12 Mbps uVerse-tjänsten från AT&T $ 5 i månaden.

Verifiera sladdar

Kontrollera att du använder ett DSL-mikrofilter från din ISP på varje linje eller uttag som har en telefon ansluten. Mikrofilter tar bort onödigt brus som överförs via telefonlinjen. Se också till att DSL-kabeln är ansluten till rätt port på filtret. Ibland blir äldre sladdar mindre effektiva; att byta ut telefonkabeln som är ansluten till ditt DSL-modem och Ethernet-kabeln som är ansluten till din dator kan öka dina totala internethastigheter. Använd kortast möjliga kablar när du ansluter mellan ditt modem och telefonuttag. Att använda en lång nätverkskabel kan avsevärt minska den totala hastigheten när du ansluter till Internet.

Placera ditt modem någon annanstans

Att ändra placeringen av ditt modem kan också förbättra DSL-hastigheten. Gå runt utsidan av ditt hem och leta reda på platsen där telefonlinjen kommer in i byggnaden. Välj uttaget närmast det för ditt modem; detta minskar hur mycket telefonledning din signal passerar innan du når ditt modem. Håll din DSL-maskinvara borta från andra elektroniska enheter, såsom en mikrovågsugn eller trådlös telefon, eftersom dessa enheter kan orsaka störningar.

Minska antalet enheter som är anslutna till ditt nätverk

Att minska antalet enheter som använder din anslutning ökar den totala tillgängliga bandbredden för alla andra enheter i nätverket, särskilt om du har ett trådlöst nätverk. Även när enheter inte aktivt använder Internet använder de bandbredd för bakgrundsuppgifter som säkerhetskopiering och synkronisering av data. Om du ansluter trådlöst testar du om det finns en hastighetsskillnad genom att ansluta din dator direkt till modemet med en Ethernet-kabel. Om din trådlösa router är nära andra trådlösa enheter kan du tappa hastigheten på grund av störningar.