Hur du spelar in telefonsamtal på Android-telefon

Även om du kanske eller kanske inte stöter på behovet av att spela in en konversation på din telefon, är det verkligen lätt att utföra denna uppgift. Vi tillhandahåller nedan tre olika metoder för att spela in telefonsamtal på Android-telefon.

Spela in telefonsamtal på Android-telefoner

Det är viktigt att veta att inspelning av telefonsamtal inte är lagligt i många länder och du måste kontrollera med bestämmelser i ditt land, stat eller provins innan du går vidare med stegen för att spela in telefonsamtal på Android Phone.

Enligt Digital Media Law Project kan inspelning av samtal på telefon, på video eller personligen få allvarliga konsekvenser, beroende på lagar som rör detta ämne i ditt område.

Om du någonsin stöter på behovet av att spela in telefonsamtal, rekommenderas det starkt att du förstår de juridiska aspekterna innan du går vidare med att spela in ett telefonsamtal på din Android-telefon.

Med det låt oss gå vidare och titta på tre olika metoder för att spela in samtal på Android-telefonen - Använd automatisk app för inspelning av samtal, med ACR-app och med hjälp av Google Voice.

1. Spela in telefonsamtal på Android-telefon med hjälp av appen för automatisk samtalinspelare

Det enklaste sättet att spela in samtal på en Android-telefon är att använda apper för inspelning av samtal som finns tillgängliga i Google Play Store.

1. Öppna Google Play Store på din Android-telefon och sök efter samtalinspelare

2. När du hittar appen laddar du ner appen på din Android-telefon.

3. När appen är klar med nedladdningen öppnar du appen och du blir ombedd att välja ett tema. Klicka på antingen Light eller Classic och tryck på Next.

4. På nästa skärm kan du välja att ställa in Cloud Storage för dina inspelade samtal och välja att öka samtalets volym under inspelningar för bättre inspelningskvalitet. När du har gjort dina val klickar du på Klar.

När installationen är klar börjar appen för automatisk samtalsinspelning automatiskt att spela in alla samtal du ringer eller tar emot på din telefon.

Om du inte vill spela in alla samtal kan du inaktivera automatisk samtalinspelning och aktivera alternativet att spela in samtal endast när det blir nödvändigt.

1. Öppna appen för automatisk samtalsinspelare och klicka på 3-raderikonen som finns längst upp till vänster på skärmen.

2. Klicka på Inställningar på rullgardinsmenyn som visas. På inställningsskärmen slår du av alternativet Spela in samtal.

3. På popup-fönstret som visas klickar du på Ja för att inaktivera automatisk samtalinspelning.

Om du nu vill spela in ett samtal måste du öppna appen manuellt och följa stegen ovan för att aktivera samtalinspelning.

2. Spela in telefonsamtal på Android-telefonen med hjälp av ACR

Även om det finns många telefoninspelningsappar, är ACR lätt en av de bättre kända apparna för att spela in telefonsamtal på Android Phone.

1. Öppna Google Play Store på din Android-telefon och sök efter ACR

2. När du hittar appen laddar du ner ACR-appen på din Android-telefon.

3. Öppna sedan appen och följ instruktionerna för att installera ACR på din enhet. Som du ser på bilden nedan blir du ombedd att bekräfta att inspelningen är laglig i ditt land.

4. När du klickar på OK fortsätter ACR-appen att köras i bakgrunden och registrerar automatiskt alla samtal du ringer eller tar emot på din telefon.

Om du inte gillar tanken på att spela in alla telefonsamtal måste du köpa premiumversionen av appen, som har det manuella alternativet och låter dig spela in valda telefonsamtal.

Det finns dock en lösning som du kan använda för att inaktivera automatisk samtalinspelning i ACR-appen och aktivera samtalsinspelning endast när du vill.

1. Öppna ACR-appen på din Android-telefon och tryck på 3-raderikonen som finns längst upp till vänster på skärmen.

2. Klicka på Aktiverad på menyn i efterföljande.

Genom att trycka på “Enabled” flyttas väljaren till OFF-läge och ACR-appen stoppar inspelning av telefonsamtal på din Android-telefon.

När som helst du vill spela in samtal, öppna ACR-appen> tryck på 3-punkts-menyikonen och tryck på Avaktiverat.

Detta kommer att flytta växeln till PÅ-position och appen börjar spela samtal på din Android-telefon.

3. Spela in telefonsamtal på Android-telefonen med Google Voice

Till skillnad från appen för inspelning av samtal som vi diskuterade ovan kan Google Voice bara spela in inkommande samtal och inte utgående samtal.

Google Voice är inte tillgängligt utanför USA just nu, men du kan fortfarande ladda ner appen genom att ändra Google Play Store-land på din Android-telefon.

Så snart du börjar spela in samtal på Google Voice spelar det ett ljudmeddelande som informerar uppringaren att samtalet spelas in.

Innan du kan spela in samtal på din Android-telefon med Google Voice måste du först aktivera samtalinspelningsfunktionen i Google Voice.

1. Öppna Google Voice-appen på din Android-telefon och knacka på 3-raderikonen längst upp till vänster på skärmen.

2. Tryck på Inställningar på menyn som visas.

3. Bläddra nedåt på inställningsskärmen och tryck på Avancerade samtalsinställningar.

4. På skärmen Avancerade samtalsinställningar, slå PÅ alternativet för inkommande samtalalternativ (se bild nedan)

Det är det, du är nu klar och redo att spela in inkommande samtal på din Android-telefon, när du vill göra det.

När du vill spela in ett samtal trycker du helt enkelt på 4 på knappsatsen under samtalet så hör du omedelbart en ljudinspelning och säger att samtalet spelas in.

För att stoppa inspelningen, tryck bara på “4” igen, så hörs ytterligare ett meddelande som säger att samtalinspelning stängs av.