Samsungs digitalkamera laddas inte

Glädjen vid en naturskön dagsutflykt med familj och vänner kan snabbt förstöras av ett dött batteri i din Samsung-digitalkamera. Ofta är ett urladdat batteri relaterat till svårigheter under laddningen. De flesta av Samsungs kameror, inklusive nyare modeller, använder ett litet, uppladdningsbart litiumjonbatteri. Även om dessa batterier används ofta för sin låga vikt och långa livslängd, kan upprepad dränering, smutsiga kontakter och dålig förvaring lämna kamerans batteri friskt ur juice.

Smutsiga kontakter

På kanten av ditt batteri och inuti kamerans batterifack hittar du flera små metallbitar. Dessa kallas kontakter, och som namnet antyder möjliggör de överföring av energi från batteriet till din digitalkamera. Med tiden och med regelbunden användning kan kontakterna ackumulera hudoljor, smuts och metallrester, vilket resulterar i dålig energiöverföring mellan batteri och kamera eller laddningsstation och batteri. Rengör alla metallkontakter med synligt skräp med en mikrofiberduk. För hårdare korrosion, använd radergummit i slutet av en penna.

Felaktig laddare

Innan du tar slut för att byta ut kamerans batteri ska du ansluta laddaren utan att batteriet är monterat. På de flesta modeller visas ett rött eller gult ljus som indikerar att det är redo att ta emot ett batteri för laddning. Om lampan inte visas indikerar den en defekt laddare. Se till att nätsladden är helt ansluten till laddarens baksida och inspektera den för eventuella tårar, slitage eller andra skador. För att köpa en ny laddare, besök inköpsstället eller kontakta tillverkaren.

Korroderade kontakter

Att lämna din kamera orörd en lång stund med batteriet inuti är ett recept på korrosion. Med tiden kan läckage från insidan av batteriet torka och härda på kontakterna på både batteriet och kameran. Även om lätt korrosion kan avlägsnas på samma sätt som olje- och smutsrester, kan allvarlig korrosion orsaka permanent skada på metallen. Buffa bort korrosionen med en liten bit aluminiumfolie och en droppe vinäger. Om detta inte fungerar måste batteriet bytas ut.

Extrema temperaturer

Att placera batteriet på laddaren efter en natt nära ett öppet fönster eller en eftermiddag i en het bil ger vanligtvis en dålig laddning, även om laddaren indikerar att enheten är full. När den väl har placerats inuti kameran kommer den att tömmas snabbt efter lätt användning. Förvaring av kamera eller batteri i extremt heta eller kalla temperaturer minskar enhetens energiurladdning över tiden. Förvara alltid batteriet i ett torrt, relativt svalt område för att skydda batteriets känsliga inre delar. Om den nyligen har utsatts för extrema temperaturer, låt den värmas eller svalna till rumstemperatur innan du laddar den.

Tömt batteri

Om du är en ivrig fotograf och har litat på samma batteri i flera år, är chansen att din enhet närmar sig utmattning. De flesta litiumjon-enheter blir uttömda efter tusentals cykler. När den placeras på laddaren kan indikatorlampan förbli röd eller gul, vilket betyder att den inte känner igen batteriet. Det kan också visa grönt ljus efter mycket kort tid, vilket indikerar full laddning. Men batteriet tappar fortfarande snabbt om det sätts i kameran. Kontakta din tillverkare eller besök en batterihandlare för att köpa en ersättningsenhet.