Hur man bara visar olästa e-postmeddelanden på iPhone

IOS Mail-appen gör det enkelt att bara visa olästa e-postmeddelanden på din iPhone eller iPad. Detta kan verkligen vara till hjälp om du får massor av e-postmeddelanden och har svårt att hantera dem på grund av det stora antalet lästa och olästa e-postmeddelanden som sitter i din inkorg.

Visa endast olästa e-postmeddelanden i iPhone Mail-appen

Ett enkelt sätt att komma åt och bara se de olästa e-postmeddelandena på din iPhone eller iPad är att använda den inbyggda olästa postlådan i Mail-appen på din iPhone.

Följ stegen nedan för att aktivera den olästa postlådan på din iPhone eller iPad och se bara olästa e-postmeddelanden.

1. Klicka på Mail-appen på din iPhone.

2. Klicka sedan på postlådor, som ligger längst upp till vänster på skärmen.

Detta tar dig till skärmen Mailboxes där du ser iPhone: s inbyggda Mailboxes, följt av andra Mailboxes som du kanske har skapat.

3. Klicka på Redigera från skärmens övre högra hörn.

4. På nästa skärm ser du Olästa - Välj Olästa genom att knacka i cirkeln bredvid.

5. När du har valt Olästa, klicka på Klar från skärmens övre högra hörn (Se bilden ovan)

6. Du bör vara tillbaka till skärmen Mailboxes där du kommer att se den nya olästa postlådan. Du kommer också att se ett nummer bredvid Olästa som anger antalet olästa e-postmeddelanden som du har i ditt konto.

7. Klicka sedan på Olesad för att se listan över e-postmeddelanden som du inte har läst.

Sök efter olästa post på iPhone

Medan den inbyggda olästa postlådefunktionen på din iPhone är ganska användbar, måste du vara medveten om att den bara kan visa olästa e-postmeddelanden från din inkorg.

Olästa e-postmeddelanden från andra postlådor som du kan ha skapat för att effektivt hantera dina e-postmeddelanden visas inte i den olästa postlådan. Därför måste du också följa den andra metoden som kan hitta olästa e-postmeddelanden från alla brevlådor.

1. Klicka på Mail-appen på din iPhone eller iPad

2. Tryck på skärmen när du är olästa, Inkorgen eller någon annan postlåda. Du kommer att se en sökruta visas högst upp på skärmen.

3. Börja helt enkelt skriva olästa i sökrutan så ser du ett förslag 'Meddelande är oläst' - tryck på det föreslagna objektet så ser du en lista med alla olästa e-postmeddelanden i ditt konto.

4. Klicka nu på skärmen igen och skjut ner den. Du kommer att se ytterligare två alternativ under sökfältet som gör att du kan söka i alla postlådor eller bara i den aktuella brevlådan .

5. Klicka på Alla brevlådor för att se listan över alla olästa e-postmeddelanden på din iPhone. Genom att trycka på fliken Aktuell postlåda visas listan med olästa e-postmeddelanden i postlådan du befinner dig för närvarande.

Flagga e-postmeddelanden

Du borde kunna hantera dina e-postmeddelanden bättre genom att använda de två metoderna som beskrivs ovan. Dessa metoder gör det enkelt att filtrera olästa e-postmeddelanden, så att du kan fokusera på dem och svara på dem direkt.

Men om du inte har tid att svara på e-post direkt kan du flagga viktiga e-postmeddelanden som kräver åtgärder från din sida. Senare kan du komma tillbaka till de flaggade e-postmeddelandena och svara på dem efter behov.

Det är enkelt att flagga e-postmeddelanden och aktivera den smarta postlådan som heter 'Flaggad' på din iPhone. Du kan lära dig mer om detta på: Hur man flaggar e-postmeddelanden på iPhone och iPad.