Hur du inaktiverar låsskärmswidgets på iPhone

Nedan följer stegen för att inaktivera Lock Screen Widgets på iPhone, om du vill ta bort Widgets från Lock till din iPhone på grund av sekretess eller andra skäl.

Inaktivera Lock Screen Widgets på iPhone

Lock Screen Widgets på iPhone är utformade för att presentera information på ett sammanfattat sätt. Till exempel låser skärm widgets för appar som väder eller nyheter omedelbart väder- och nyhetsuppdateringar, direkt från låsskärmen på din iPhone och utan att behöva låsa upp din enhet.

Men det finns användare som föredrar minimalistisk stil och inte vill se låsskärmen på sin iPhone vara rörig med olika typer av låsskärm-widgetar.

Det finns också många användare som inte gillar tanken på att vissa låsskärmswidgets är tillgängliga för någon annan, medan deras iPhone ligger utan tillsyn eller någon som råkar hämta sin enhet.

Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att inaktivera alla låsskärmswidgets på iPhone och även stegen för att inaktivera enskilda låsskärmswidgets på iPhone.

Steg för att inaktivera Lock Screen Widgets på iPhone

Följ stegen nedan för att inaktivera alla låsskärmswidgets på din iPhone

1. Öppna Inställningar på din iPhone

2. På skärmen Inställningar bläddrar du ner och knackar på Touch ID & Passcode.

3. Du blir ombedd att ange lösenordsskärmen Låsskärm för att göra ändringar på skärmen Touch ID & Passcode.

4. Bläddra ner till avsnittet "Tillåt åtkomst när låst" på berörings-ID och lösenordskärmen och inaktivera alternativet för idagsvy och aviseringar (se bild nedan).

Efter den här inställningen ser du inte längre Widgets på låsskärmen på din iPhone (när den är låst).

  • Relaterat: Hur du inaktiverar svar från låsskärmen på iPhone och iPad

Inaktivera enskilda låsskärmswidgets på iPhone

Följ stegen nedan, om du vill inaktivera en specifik låsskärmswidget eller vill inaktivera vissa individuella låsskärmswidgets på din iPhone

1. Dra åt höger från vänster sida av din iPhone-skärm för att komma åt Widgets-skärmen. Du kan göra detta både från låsskärmen eller från hemskärmen på din iPhone.

2. Bläddra sedan nedåt och tryck på Redigera-knappen (se bild nedan).

3. Du blir ombedd att ange ditt lösenordskod för att komma åt skärmen Widgets.

4. På Widgets-skärmen klickar du på den lilla röda knappen som ligger bredvid widgeten som du vill ta bort från Lock Screen på din iPhone (se bild nedan).

5. Klicka sedan på Ta bort-knappen och tryck sedan på Klar från övre högra hörnet på skärmen.

Den valda widgeten visas inte längre på din iPhone: s låsskärm

Aktivera enskilda låsskärmswidgets på iPhone

De låsskärmswidgets som du har inaktiverat på din iPhone kommer att finnas tillgängliga i avsnittet "Lägg till fler widgetar" och du kan enkelt aktivera dem igen på låsskärmen på din iPhone genom att följa stegen nedan.

1. Dra åt höger från vänster sida av din iPhone-skärm för att komma åt Widgets-skärmen. Du kan göra detta både från Låsskärm eller från Hemskärm på din iPhone.

2. Bläddra sedan nedåt och knacka på alternativet Redigera.

3. Du blir ombedd att ange ditt lösenord för lösenordsskärm för att komma åt skärmen Widgets på din iPhone.

4. På skärmen Widgets bläddrar du ner till avsnittet "Lägg till fler widgets" och knackar sedan på den gröna plusknappen bredvid widgeten som du vill aktivera på låsskärmen på din iPhone.

5. Klicka sedan på Klar från övre högra hörnet på skärmen (se bild ovan)

Den valda widgeten kommer nu att börja visas på låsskärmen på din iPhone.