Hur man ansluter en bärbar dator till Sony Bravia VGA

Att spela en film på din bärbara dator är bekvämt, men hemma föredrar du förmodligen den stora filmiska skärmen på din Sony Bravia. Genom att ansluta din bärbara dator till Sony Bravias VGA-port kan du spela upp bärbara filmer på TV: n. VGA-kablar inkluderar dock inte en ljudkanal, så för att spela filmens ljud genom Bravia behöver du en extra ljudanslutning.

Steg 1

Anslut ena änden av en HD15-kabel till VGA-porten på din bärbara dator. De flesta bärbara datorer har en VGA-utgång, men om din bärbara dator bara har en DVI- eller HDMI-utgång, anslut dem till Bravias HDMI-ingång med en HDMI-kabel. DVI-utgångar kräver en DVI-till-HDMI-adapter för att ansluta. Alternativt kan du använda en DVI-till-VGA-adapter för att ansluta från DVI-porten till VGA-porten, även om du använder HDMI ger bättre kvalitet.

Steg 2

Anslut den andra änden av HD15-kabeln till "VGA" - eller "PC In" -porten på baksidan av Bravia TV.

Steg 3

Anslut ena änden av en 3,5 mm ljudkabel till "Audio Out" - eller "Headphone" -uttaget på din bärbara dator.

Steg 4

Anslut den andra änden av ljudkabeln till "Audio" -uttaget på Bravia, som ligger bredvid VGA-anslutningen.

Tryck på "Windows-P" och välj "Duplicera" eller "Endast projektor" för att visa din bärbara datorskärm på Bravia. Alternativt kan du välja "Förläng" för att använda Bravia-skärmen som sekundär bildskärm.