Varför pausar iPod själv?

Du lyssnar på en låt på din iPod classic, shuffle, nano eller touch när musiken plötsligt slutar. Du fiskar din iPod ur fickan och märker att uppspelningen har pausats utan att du befaller den att göra det. Det finns fyra möjliga orsaker till detta, som alla har att göra med hörlursuttaget.

Pausa hörlursuttaget automatiskt

IPod är programmerad att automatiskt pausa när en kontakt tas bort, lossnar eller faller ur hörlursuttaget. Genom att trycka på "spela / pausa" -knappen - med eller utan att först sätta i kontakten i din iPod - återupptas uppspelningen.

Dålig anslutning

Hörlurarna som levereras med en ny iPod har en standard 3,5 mm TRS-kontakt (spets, ring, ärm) som passar 3,5 mm stereohörlursuttaget på iPod. Om kontakten inte passar ordentligt kan den automatiska pausfunktionen utlösas i onödan. När du använder hörlurar från tredje part, se till att specifikationerna är rätta för en iPod.

Smutsigt hörlursuttag

En smutsig kontakt eller hörlursuttag kan utlösa funktionen för automatisk paus. Rengör domkraften med en bomullspinne, med det mesta av bomullen bort från pinnen och fuktad med spritalkohol. Rengör kontakten på liknande sätt.

Sliten Jack

Normalt slitage slår ibland hörlursuttaget på en iPod ur linje. Om din iPod är under garanti, kontakta Apple för att begära utbyte. Försök inte ta isär din iPod och löd en lösning; garantin upphävs. Se Resurser för mer information om hur du byter ut en sliten iPod.