Hur du ändrar din Tumblr-blogg till en av dina sparade webbadresser

Kombinera det faktum att Tumblr låter dig skapa så många bloggar du vill och det faktum att du kan ändra en Tumblr-bloggs webbadress när som helst och du får praxis att spara webbadresser - skapa nya bloggar helt enkelt för att reservera webbadresser du gillar just i om du vill använda dem i framtiden. Att byta blogg till en av dina sparade webbadresser är något riskabelt: om du inte är tillräckligt snabb och webbadressen är distinkt och önskvärd kan någon annan ta den. Det finns dock ett sätt att minimera denna risk.

Steg 1

Navigera till din Tumblr-instrumentpanel. Klicka på ikonen "Gear" och välj bloggen i listan över bloggar med den webbadress du vill använda. Rulla ned till botten av sidan så att knappen märkt "Ta bort [blogg-URL]" syns.

Steg 2

Öppna ett nytt webbläsarfönster eller en ny flik och navigera till din Tumblr-instrumentpanel. Klicka på ikonen "Gear" och välj den blogg vars URL du vill ändra från listan över bloggar. Ta bort den aktuella URL: en från textfältet "URL" och ersätt den med den sparade URL: n.

Steg 3

Öppna ett nytt webbläsarfönster eller en ny flik och navigera till din Tumblr-instrumentpanel. Klicka på bloggmenyn och välj "Skapa en ny blogg." Skriv en slumpmässig titel i fältet "Titel" och webbadressen för din nuvarande blogg i "URL" -fältet.

Byt till det första fönstret eller fliken och klicka på "Ta bort [blogg-URL]." Byt omedelbart till det andra fönstret eller fliken och klicka på "Spara". Byt omedelbart till det tredje fönstret eller fliken och klicka på "Skapa blogg". Din blogg använder nu webbadressen du sparar och du har en ny blogg som använder sin gamla webbadress så att ingen kan ta den.