Hur man öppnar en webbarkivfil på en dator

Webarkivfiler är en speciell typ av filarkiv som Safari-webbläsaren använder för att spara webbsidor. Du kan känna igen en webbarkivfil från filtillägget ".webarchive" i filnamnet. Webarkivfiler är användbara när du behöver visa webbsidor medan du är offline, men du måste antingen använda Apple Safari-applikationen för att visa dem på en Windows-maskin eller konvertera dem till ett Windows-igenkänt format, till exempel HTML, med hjälp av konverteringsprogram eller Microsoft Office Word och öppna dem sedan med en webbläsare som Internet Explorer.

Webarkiv

Apples Safari-webbläsare låter dig spara enskilda webbsidor för offlinevisning genom att lagra alla element på webbsidan i ett webbarkiv, betecknat med filtillägget .webarchive. Webbarkivet består av de filer som behövs för att betjäna webbsidan från din lokala maskin, inklusive HTML-filer, bilder och skript som webbläsaren behöver för att visa sidan ordentligt utan internetanslutning.

Safari

Det enklaste sättet att visa .webarchive-filer är att öppna dem med Safari-applikationen. Du kan hitta Windows-versionen av denna applikation online, ladda ner och installera den på din dator och sedan använda den för att öppna filer med .webarchive-tillägget (länk i resurser). Om du inte vill gå igenom besväret med att ladda ner och installera ett annat program på din dator kan du använda ett vanligt Windows-program som Microsoft Word för att konvertera filen till ett webbläsarvänligt format som inte är Safari.

Konverterar

Du har flera alternativ tillgängliga när det gäller att konvertera din .webarchive-fil till ett format som du kan öppna på en dator. Ett av de enklaste alternativen är att öppna webbarkivet i Microsoft Office Word och klicka sedan på "File" och "Save As." Fönstret Spara som öppnas och en rullgardinsruta "Spara som typ" med tillgängliga filtyper visas. Välj ett av alternativen "Webbsida" i listrutan och spara filen. Du kan sedan öppna den nyskapade webbsidan med en webbläsare på din Windows-dator.

Överväganden

Om du inte gillar hur din webbsida ser ut efter att Microsoft Office Word har konverterat .webarchive-filen eller om du inte vill använda den omvandlingsmetoden kan du ladda ner filkonverteringsprogramvara och använda den för att konvertera dina filer. Många omvandlare, som opensource SourceForge Web Archive Extractor, är tillgängliga online, så välj en som tilltalar dig. Du kan också försöka öppna .webarchive-filen från din webbläsare, eftersom webbläsaren kanske kan öppna filen utan en extern konverteringsprocess.