Så här ändrar du din Windows 8 HP-bärbara dator till pekskärmsläge

Som standard ska en HP-bärbar dator med TouchSmart-skärm alltid vara i pekskärmsläge. Detta är inte ett alternativ som du kan aktivera eller inaktivera i Windows 8. Om skärmen slutar svara på din beröring rekommenderar HP att du stänger av den bärbara datorn och rengör skärmen. Om TouchSmart-skärmen fortfarande inte svarar när du slår på den bärbara datorn igen, konfigurera om dess inställningar. Om detta inte fungerar kan du prova en systemåterställning eller en systemåterställning.

Fastställande av pekskärmsinställningar

För att konfigurera om den bärbara datorns pekskärmsinställningar, skriv "Tablet PC Settings" (utan citat här och i efterföljande kommandon) i Windows 8-sökcharmen och klicka sedan på "Tablet PC Settings" i sökresultaten. Du kan sedan klicka på "Setup" -knappen och följa instruktionerna på skärmen. När du är klar ska pekskärmen fungera ordentligt igen.

Använda systemåterställning

Microsoft Systemåterställning är aktiverat som standard på HP-bärbara datorer, så du kan använda detta för att återställa den bärbara datorn till en tidpunkt när TouchSmart-skärmen fungerade korrekt. För att starta det här verktyget, skriv "Återställ" i Sök-charmen. Klicka på "Skapa en återställningspunkt" och klicka sedan på knappen "Systemåterställning". Instruktionerna på skärmen guidar dig genom resten av processen.

Använda HP System Recovery

Om du återställer din bärbara dator till fabriksinställningarna bör pekskärmen fungera igen. För att använda den här metoden, koppla bort alla kringutrustning från den bärbara datorn, starta om den och skriv "Recovery manager" i sökcharmen. Välj "HP Recovery Manager" och välj sedan "Windows Recovery Environment." Följ instruktionerna på skärmen under resten av processen.