Korrekt sätt att ladda din iPhone

Din iPhone är värdelös utan ett fungerande batteri. Lyckligtvis finns det mer än ett sätt att ladda din iPhone när batteriet börjar ta slut. Om din telefon behöver laddas har du möjlighet att ansluta den till ett eluttag, en dator eller till och med din bil. För att undvika frekventa behov av laddning, gör ändringar i hur du använder din iPhone för att förlänga dess livslängd. Rutinmässigt underhåll och korrekt laddning förlänger inte bara batteriets livslängd utan också dess livslängd.

Ladda genom ett eluttag

Ladda din iPhone via alla vanliga eluttag med Dock Connector to USB-kabel och USB-nätadapter som medföljde din iPhone. Anslut USB-nätadaptern till USB-änden på din kabel och dockans ände på kabeln till dockningsanslutningen på din iPhone. Anslut den till uttaget och vänta tills laddningen är klar innan du kopplar ur den för att få ut batteriets längsta livslängd. Se laddningsförloppet genom bilden av batteriet som visas på skärmen när du väcker det från viloläge. Din iPhone kan fortfarande användas när du laddar på detta sätt, även om det gör att laddningen går långsammare än vanligt. Anslut inte adaptern och kabeln till uttaget om adaptern eller kabeln verkar sliten eller skadad.

Ladda genom en dator

Ladda din telefon via din Mac eller PC-dator med Dock Connector to USB-kabel som medföljde din iPhone. Anslut USB-änden av kabeln till en USB-port på din dator och dockans ände av kabeln till dockanslutningen på din iPhone. Med den här metoden kan du ladda din iPhone medan du synkroniserar eller överför filer. Försök aldrig ladda din iPhone genom att ansluta den till en dator med låg strömförbrukning eller i viloläge. Datorn kan dra ström från din iPhone och minska laddningen istället för att lägga till den.

Ladda genom din bil

Ladda din iPhone när du är på språng genom att ansluta den till din bil. Anslut dockanslutningsänden på en iPhone-billaddare till dockningsanslutningen på din iPhone och anslut den andra änden av laddaren till bilens cigarettändare. Du kan fortfarande använda din iPhone medan den laddas på detta sätt, även om den gör att laddningen går långsammare än vanligt.

Maximera batteriets livslängd

Lämna mer tid mellan laddningarna genom att vidta åtgärder för att maximera ditt iPhone-batteris livslängd. Ställ in skärmen så att den är så svag som du kan utan att du behöver spänna dina ögon. Stäng av alla push-meddelanden och ställ inte in din e-post att hämta e-post automatiskt. Stäng av ditt Wi-Fi när du inte använder det för att förhindra att din iPhone använder batteriström när du söker efter ett nätverk. Av samma anledning, sätt din iPhone i flygplansläge om du befinner dig i ett område med låg eller ingen täckning. Din iPhone arbetar ständigt för att hålla kontakten med nätverket, så befri den från den åtgärden om det inte finns något nätverk att ansluta till. Uppdatera din iPhone ofta för att säkerställa att du har de senaste uppdateringarna tillgängliga. Vissa uppdateringar inkluderar ändringar som hjälper din telefon att maximera batteriets livslängd.

Månatligt underhåll

Minst en gång varje månad, låt din iPhone köra batteriet helt urladdat och ladda det sedan upp till 100 procent batteritid. Denna åtgärd gör att elektronerna i ditt batteri rör sig ordentligt och hjälper till att förlänga batteriets livslängd.