Skillnader i Verizon och Comcast Internet

Bredbandsnettjänster ger en stor fördel jämfört med traditionella uppringningsmetoder, med datakommunikationshastigheter som är mycket högre. När du väljer mellan Internetleverantörer (Internetleverantörer), såsom Verizon FiOS eller Comcast, finns det en rad alternativ och skillnader att tänka på. Tänk på dessa skillnader när du bestämmer vilken typ av internettjänst som är bäst för dig.

Kabel mot DSL

Den största skillnaden mellan Verizon och Comcast är typen av internettjänst som varje företag tillhandahåller. Verizon använder en DSL-tjänst (Digital Subscriber Line), liksom FiOS, eller fiberoptisk tjänst, medan Comcast använder en kabelanslutning. DSL-anslutningar delar upp din telefonlinje så att en del av den kan användas för dataöverföringar - Internet - och den andra delen kan användas för röstöverföringar. Kabelinternet, å andra sidan, skickar internetsignalen via din kabel-TV-anslutning.

Prestanda

Kabeltjänster ger i allmänhet snabbare nedladdningshastigheter än jämförande DSL-anslutningar på grund av större bandbredd. dock kan den faktiska prestandan variera per plats. DSL-anslutningar har en mindre bandbredd än kabel och påverkas direkt av avståndet mellan ditt hus och tjänsteleverantören, liksom antalet användare i nätverket - ju längre du är från tjänsteleverantören och desto fler användare i nätverket , desto långsammare är DSL-tjänsten.

E-post och ytterligare funktioner

Båda tjänsterna ger konsumenterna e-postadresser och utrymme för att lagra sina meddelanden. Comcast möjliggör upp till sju olika e-postadresser, var och en med 10 GB lagringsutrymme avsedd för varje e-post och levereras med McAfee Security Suite för att skydda din dator när du surfar på Internet. Verizon tillhandahåller nio e-postkonton med 4 GB lagringsutrymme för varje konto samt värd för en personlig webbplats, men inkluderar inte internettjänster.

Prissättning

Både Comcast och Verizon erbjuder en rad prissättningsplaner som passar din budget. Från och med 2011 börjar planerna båda $ 19,99 per månad för grundläggande internettjänst. Verizons starthastigheter varierar dock från 785 kbps till 1 mbps, medan Comcasts startplan har hastigheter på upp till 15 mbps. För de ökade hastigheterna erbjuder Verizon planer på upp till 20 Mbps för $ 49,99 per månad, jämfört med $ 29,99 per månad Comcast-avgifter för samma hastighet.