Hur man skapar inläggskategorier på Tumblr

Att skapa kategorier för dina Tumblr-inlägg gör det lättare för följare att hitta ämnen som intresserar dem och kan till och med få in nya läsare som söker baserat på ett specifikt intresse. Det första steget är att tilldela hash-taggar till vart och ett av dina inlägg för att identifiera ämnet. När du väl har kategoriserat inläggen kan du skapa länkar i Tumblr-sidofältet som tar läsare till en annan sida som innehåller alla dina inlägg om ett visst ämne.

Kategorisera inlägg

Börja ett nytt blogginlägg som vanligt. För att kategorisera ett äldre inlägg, klicka på "Inlägg" på instrumentpanelen och klicka sedan på kugghjulsikonen på inlägget och välj "Redigera".

Ange en kategori i det sista fältet i postningsfönstret, där du ser den taggformade ikonen. Du kan skapa vilken kategori som helst - var bara konsekvent i din formulering om du vill att flera inlägg ska visas i samma kategori. Tumblr föreslår populära taggar när du börjar skriva, och om du väljer en av dessa kan du få kontakt med nya läsare när de söker Tumblr. Ange så många kategorier som du vill.

Klicka på "Lägg upp" eller "Spara inlägg" när du är klar med att skapa eller redigera inlägget.

Skapa kategorilänkar i sidofältet

Välj din blogg från Tumblr-instrumentpanelen och klicka på "Anpassa".

Klicka på "Lägg till en sida" längst ner i inställningsfönstret.

Lägg till en av dina kategoritaggar i slutet av webbadressen som visas i det första fältet i det nya fönstret. Om du till exempel gillar att granska filmer och du använde "filmer" för att märka alla dina recensioner ändrar du webbadressen till "yourname.tumblr.com/movies".

Ersätt "Sidtitel" med ett ord eller en fras som beskriver en av dina kategorier. I föregående exempel kanske du vill ge sidan namnet "My Movie Reviews".

Lägg till en beskrivning om du vill introducera dina läsare till kategorin högst upp på sidan.

Ställ omkopplaren "Visa en länk till den här sidan" till på-läge.

Klicka på "Spara". Tumblr lägger till sidrubriken i din bloggs sidofält. Du kan klicka på titeln i förhandsgranskningsskärmen för att se hur sidan ser ut, även om du kan behöva ge Tumblr en minut eller två för att uppdatera länken.

Klicka på bakåtpilen i fönstret Lägg till en sida. Klicka på "Lägg till en sida" för att skapa en annan kategorisida, eller klicka på "Avsluta" för att återgå till instrumentpanelen.