Har DailyMotion videospårning?

Merparten av statistiken för antalet visningar för en viss video eller ett visst konto är offentligt tillgängligt för alla besökare på DailyMotion, oavsett om de laddade upp en video eller är inloggade. Om du klickar på användarnamnet längst ner i en video, kan komma åt uppladdarens kanalsida och se det totala antalet visningar för alla hans videor. Om du öppnar en video ser du det totala antalet visningar för den videon till höger omedelbart under videon. Klicka på detta nummer för att se mer detaljerad statistik.

Tillgänglig statistik

Den mer detaljerade statistiken inkluderar det totala antalet kommentarer till videon och det totala antalet personer som har lagt till videon till sina favoriter. Du ser också ett diagram som visar antalet visningar över tiden. Med hjälp av rullgardinsmenyn "Tidsintervall" kan du ändra detta för att visa vyerna under det senaste året, månaden, veckan, dagen eller timmen. I båda fallen ritas diagrammet om för att visa enskilda siffror för nästa enhet nere. Om du till exempel väljer att visa ett diagram för den senaste månaden, visar de enskilda punkterna i diagrammet antalet visningar varje dag under den månaden.

Intern mot extern syn

Som standard visar diagrammet det totala antalet visningar i den valda tidsskalan. Du kan använda rullgardinsmenyn "Filter" för att ändra detta till "Externa vyer" eller "Interna vyer." DailyMotion har inte offentligt klargjort vad denna skillnad betyder. Det verkar troligtvis att interna vyer är de på själva DailyMotion-webbplatsen medan externa vyer är de där videon är inbäddad på en annan webbplats.

Avancerad statistik

DailyMotion har två specialprogram för videouppladdare. Motionmaker-programmet är för personer som laddar upp videor de själva har skapat; Motionmaker-videor får inte kränka upphovsrätten på något sätt. Det officiella programmet är för företrädare för organisationer, företag eller varumärken som laddar upp reklammaterial och annat officiellt material. Med båda programmen får du tillgång till avancerad statistik, till exempel möjligheten att spåra en videos prestanda under en viss tidsperiod. Detta låter dig kontrollera effekterna av en reklamkampanj för videon eller bli länkad av en högprofilerad webbplats.

Intäktsstatistik

DailyMotion placerar annonser framför några videor. Du kan tjäna en del av denna intäkt på tre sätt: från annonser som visas före din video på DailyMotion (efter att ha blivit officiell användare), från att din video delas på tredjepartswebbplatser och från att du delar videor (både din egen och de av andra människor) på din egen webbplats. Om du kan tjäna pengar kan du logga in på ditt konto för att se statistik över dina intäkter över tiden. Dessa kan vara särskilt användbara eftersom intäkterna inte bara beror på hur många visningar ett klipp får, utan hur tilltalande dess ämne är för annonsörer.