Hur du skickar e-post till WhatsApp-chattar på iPhone och Android

Du kan skicka e-post till viktiga WhatsApp-chattar till dig själv som en konversationspost eller för att lagra som en säkerhetskopia. Nedan följer stegen för att skicka e-post till WhatsApp Chats på iPhone och Android.

E-post WhatsApp Chats på iPhone och Android

WhatsApp är inte bara avsett för att chatta med vänner, familj och dela roliga saker med andra, det används också allt mer för att dela personliga och affärsrelaterade dokument och information.

Detta gör det verkligen viktigt att du känner till stegen för att säkerhetskopiera WhatsApp-chattar och stegen för att skicka e-post till WhatsApp-chattar, om så behövs.

Som nämnts ovan är att skicka e-post till WhatsApp-chattar en metod för att se till att du har ett register över viktiga WhatsApp-konversationer.

Det är också möjligt att skicka e-post till specifika WhatsApp-chattar till andra, om detta på något sätt har blivit nödvändigt i ditt fall och du inte bryter någon förtroende för dig.

E-post WhatsApp Chats på iPhone

Följ stegen nedan för att skicka e-post till WhatsApp-chattar på iPhone eller iPad.

1. Öppna WhatsApp på din iPhone eller iPad

2. När du är i WhatsApp klickar du på fliken Chattar från den nedre menyn (om du inte redan är på Chats-skärmen)

3. På chattskärmen hittar du den chatt du vill e-post och skjut från höger sida till vänster. Detta kommer att avslöja fler och arkivalternativ (se bild nedan).

4. Klicka sedan på alternativet Mer (se bild ovan).

5. Klicka på alternativet Exportera chatt från bildmenyn som visas. (Se bild nedan).

6. Välj om du vill bifoga media eller skicka chatten via e-post utan medier på nästa bildmeny.

7. På delningsmenyn som visas klickar du på Mail-appen eller någon annan app som du vill använda för att skicka denna WhatsApp-chatt.

8. Ange din egen e-postmeddelande för att skicka chatten till dig själv på nästa skärmbild (skärmen Nytt meddelande) eller ge en annan person e-post som du vill skicka chatten till och tryck på knappen Skicka.

WhatsApp-chatten tillsammans med alla bifogade bilder och video skickas till e-postadressen.

E-post WhatsApp-chattar på Android-telefon

Följ stegen nedan för att skicka e-post till WhatsApp-chattar på Android-telefon eller surfplatta.

1. Öppna WhatsApp på din Android-telefon eller surfplatta

2. När du är i WhatsApp klickar du på fliken Chattar från toppmenyn (om du inte redan är på Chats-skärmen)

3. På chattskärmen klickar du på den chatt du vill e-post (se bild ovan).

4. På nästa skärm klickar du på menyikonen med 3 punkter längst upp till höger på skärmen och sedan på alternativet Mer i rullgardinsmenyn.

5. Klicka på alternativet E-postchatt på nästa meny som visas

6. På nästa skärm ska du ange ditt eget namn / e-postmeddelande i "Till" -filen, om du vill skicka e-post till chatten till dig själv eller ange e-postadressen till den person som du vill e-posta chatten till och klicka sedan på på knappen Skicka.

7. Din mottagare kommer att få ett e-postmeddelande med WhatsApp Chat bifogat som en textfil till e-postmeddelandet (se bild nedan).