Hur du tar bort ditt Gaia Online-konto

Det enda sättet att ta bort ditt Gaia Online-konto är att kontakta deras supportavdelning och begära att det görs via en supportbiljett. Eftersom viss information om ditt konto sparas för registerföringsändamål kan du ta bort denna information manuellt innan du begär att ditt konto ska raderas. På grund av hur Gaia är kodad lagras ditt användar-ID och användarnamn även efter att ditt konto har raderats. Du kan ta bort all annan information själv om du inte vill att den ska lagras av Gaia.

Steg 1

Logga in på ditt Gaia Online-konto (länk i Resurser) och klicka sedan på fliken "Min Gaia".

Steg 2

Välj "Meddelanden" i listrutan "Konto" och klicka sedan på kryssrutan bredvid "Global Opt-Out".

Steg 3

Välj "Detaljer" i listrutan "Konto" och ta bort all din personliga information. Klicka på knappen "Spara alla ändringar" för att förbinda dig till ändringarna.

Steg 4

Navigera till avsnittet "Skicka in en biljett" på Gaia Online-supportsidan (länk i resurser) när du är säker på att du har tagit bort all din personliga information från ditt konto.

Steg 5

Välj "Allmän kontofråga" i listrutan "Ämne" och "Kontostatus" i listrutan "Ämnen".

Steg 6

Välj "Ta bort mitt konto" i listrutan "Underämnen" och skriv sedan ditt Gaia Online-användarnamn i "Vilket konto påverkades?" sektion.

Steg 7

Välj en anledning till att ta bort ditt konto från listrutan och ange sedan informationen i det angivna utrymmet. Här kan du ge en detaljerad beskrivning av varför du vill ta bort ditt konto eller helt enkelt ange att du inte längre vill använda tjänsten.

Klicka på knappen "Slutför" för att skicka biljetten till supporten. Ett automatiskt svar skickas till din e-postadress för att bekräfta din biljettinlämning. Inom sju arbetsdagar ska du få ett svar om att ditt konto har tagits bort.