Hur du inaktiverar pushmeddelanden från webbplatser på Mac

Både Safari- och Chrome-webbläsare på din Mac tillåter webbplatser att skicka Push Notification-popup-fönster och fråga om de vill tillåta eller aktivera Push Notifications för webbplatsen.

Inaktivera Push-aviseringar från webbplatser på Mac

Så snart du börjar surfa på någon webbplats på din Mac, kommer du omedelbart att se en pop-up, som uppmanar dig att antingen tillåta eller avvisa meddelanden från den webbplats som du försöker bläddra.

Om du klickar på Tillåt börjar du få aviseringar från webbplatsen, varje gång en ny artikel publiceras på den webbplatsen. Som ni kan föreställa er den här funktionen i Safari- och Chrome-webbläsare bra för webbplatsägare och gör att de kan nå sina läsare.

Problemet med den här funktionen är dock att dessa popup-fönster aldrig slutar och du kommer att fortsätta att få dessa Push Notification-popup-fönster även om du klickar på alternativet Neka.

Därför är det enda sättet att hindra Push Notification-popup-fönster från att visas på din Mac att helt inaktivera den här funktionen i webbläsarna Safari och Chrome på din Mac.

Inaktivera Push Notifications-popup-fönster i Safari Browser

Följ stegen nedan för att inaktivera Push Notification-popup-fönster i Safari-webbläsaren på din Mac.

1. Öppna Safari-webbläsaren på din Mac.

2. Klicka sedan på fliken Safari i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Inställningar i rullgardinsmenyn.

3. På nästa skärm klickar du på fliken Meddelanden och avmarkerar alternativet för att låta webbplatser be om tillåtelse att skicka pushmeddelanden (se bild nedan).

När du avmarkerar alternativet kommer du inte längre att besväras med Push Notification-popup-fönster från någon webbplats när du surfar på internet på din Mac med Safari-webbläsaren.

Om du redan hade tillåtit vissa webbplatser att skicka Push Notifications till din Mac kan du ta bort sådana webbplatser genom att välja dem på skärmen Meddelanden och sedan klicka på knappen Ta bort eller ta bort alla.

Inaktivera Push Notification-popup-fönster i Chrome

Följ stegen nedan för att inaktivera Push Notification-popup-fönster i Chrome-webbläsaren på din Mac.

1. Öppna Chrome-webbläsaren på din Mac eller PC.

2. Klicka sedan på menyknappen 3-punkter längst upp till höger på skärmen och klicka sedan på alternativet Inställningar i rullgardinsmenyn.

3. På skärmen Inställningar bläddrar du ner till botten av skärmen och klickar på länken Visa avancerade inställningar ....

4. Klicka sedan på knappen Inställningar för innehåll ... som finns under avsnittet Sekretess (se bild nedan).

5. Bläddra ner till popup-avsnittet på nästa skärm och välj Låt inte någon webbplats visa popup-alternativ (se bild nedan).

6. Om du tidigare hade aktiverat aviseringar för webbplatser kan du inaktivera aviseringar från sådana webbplatser genom att klicka på Hantera undantag-knappen som finns under popup-avsnittet.

7. På nästa skärm väljer du webbplatsen som skickar Push-meddelanden och ta bort den genom att klicka på X-ikonen bredvid webbplatsen i beteende-kolumnen (se bild nedan).