Så här kopplar du ihop YouTube med en TV

Om din smart-TV eller spelkonsol är ansluten till samma nätverk som din dator, surfplatta eller smartphone kan du koppla YouTube på din enhet till din TV-skärm. När du är ansluten kommer alla videor du väljer på din enhet att strömma direkt till din TV. Under de första sekunderna kommer videokvaliteten inte att vara särskilt bra men YouTube kommer snabbt att justera sitt flöde för att rymma den större skärmen snarare än den lilla skärmen på en mobil enhet.

Få din tv-parningskod

Innan du kan para ihop en mobil enhet eller dator till din TV måste du hämta en parningskod från YouTube på TV: n. För att få den här koden, starta YouTube-appen på vilken smart-TV som helst som stöder Google Play, en Xbox 360 eller Playstation 3. Om din TV har en webbläsare kan du också gå till YouTubes TV-webbplats (länk i Resurser). När du har valt "Inställningar" och sedan markerat alternativet "Para enhet" visas parningskoden på TV-skärmen.

Ihopparning från en mobil enhet

För att para YouTube på en mobil enhet med din TV måste enheten först vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din TV. När den är ansluten kan du starta YouTube-appen på din surfplatta eller smartphone eller navigera till YouTubes mobilwebbplats i en webbläsare (länk i Resurser). Tryck på "Meny" -knappen, som ser ut som tre vertikala linjer, och tryck sedan på "Inställningar", där du hittar knappen "Anslut till TV" eller "Anslutna TV-apparater". Tryck på den här knappen och ange sedan den parningskod som visas på TV: n.

Para ihop från en dator

Normalt fungerar inte YouTube-mobilwebbplatsen på en dator eftersom YouTube avvisar den som en mobil enhet. Om du har Chrome-webbläsaren kan du dock få den att fungera som om den kördes på en surfplatta eller smartphone. För att göra detta måste du aktivera Chromes utvecklarverktyg ("Ctrl-Shift-I") och sedan ändra "Användaragenten" i avsnittet "Åsidosättningar" till valfri mobil enhet som en Android- eller Galaxy-telefon. Detta gör att Chrome beter sig som om det vore en mobilwebbläsare, så att du kan komma åt YouTubes mobilwebbplats. Nu kan du para ihop YouTube i Chrome med din TV.

Spela upp videor

När din dator, smartphone eller surfplatta är kopplad till YouTube på din TV ser du en blå "TV" -ikon högst upp på enhetens YouTube-skärm. Om du trycker på "Spela upp" -knappen strömmar videon automatiskt till TV: n. Om du vill sluta streama trycker du på ikonen "TV" som ändrar färg till grå. Om du vill titta på flera videor i rad trycker du på alternativet "Lägg till i kö" innan du spelar upp videorna. De kommer att spelas i den ordning du lade till dem i kön när du trycker på "Spela" -knappen. Genom att trycka på "Pausa" pausas videon på TV: n men du kan använda andra appar eller acceptera telefonsamtal på enheten utan att påverka strömmen.