Hur man sätter musik på en iPod Shuffle

Apples iPod shuffle MP3-spelare saknar skärmdisplay och pekskontroller på andra iPod-modeller, vilket förflyttar gränssnittet till några standardknappar för ljudkontroll på klickhjulet. De olika kontrollerna ändrar inte hur musik laddas till enheten. Du måste fortfarande använda iTunes för att lägga till musik till och ta bort musik från enheten. När du har laddat låtar i iTunes-biblioteket tar det bara några minuter att flytta dem till din enhet.

Steg 1

Ladda ner och installera iTunes-programvaran (se Resurser). ITunes körs på Windows XP och nyare Windows-operativsystem och förinstalleras på nyare versioner av Mac OS X.

Steg 2

Öppna iTunes.

Steg 3

Lägg till musik i iTunes-biblioteket. Sätt i en musik-CD. ITunes visar spåren automatiskt på skivan. Klicka på "Importera CD" -knappen i det nedre högra hörnet av iTunes för att rippa musiken från skivan till iTunes. Dra musikfiler som redan finns på datorn till avsnittet "Bibliotek" till vänster i iTunes-programfönstret tills avsnittet markeras och släpp sedan musen för att lägga till låtarna i biblioteket. Importera också filer på datorn till iTunes genom att klicka på "Arkiv" och sedan "Lägg till fil i biblioteket." Navigera till en mapp som innehåller låtar du vill lägga till, välj låtarna och klicka sedan på "Öppna". Du kan också köpa ny musik via Internet från iTunes Store i iTunes.

Steg 4

Klicka på "Arkiv" och sedan på "Ny spellista". Skriv ett namn på spellistan och dra låtar från biblioteket ovanför spellistikonen tills den är markerad och släpp sedan musen för att lägga till låtarna i spellistan. Eftersom du inte kan bläddra bland låtar på iPod shuffle, skapar du en spellista sånger som spelas i önskad ordning. Dra låtar uppåt och nedåt i spellistan för att ändra uppspelningsordning.

Steg 5

Anslut iPod shuffle till datorn med USB-kabeln som medföljde enheten. Om det är första gången du ansluter iPod shuffle till en dator kommer iTunes att uppmana dig att namnge enheten och ställa in automatisk eller manuell musiksynkronisering. Automatisk synkronisering fyller enheten med tillgängliga låtar och spellistor när den är ansluten. Manuell synkronisering låter dig dra enskilda objekt till iPod shuffle.

Steg 6

Vänta tills synkroniseringen är klar om du väljer automatisk synkronisering. Om du valde manuell synkronisering, klicka och dra önskade spellistor eller låtar från biblioteket till iPod shuffle och vänta på att överföringsikonen till höger om iPod shuffle-ramen till vänster i programfönstret under "Enheter" försvinner.

Steg 7

Klicka på knappen "Mata ut" till höger om iPod shuffle-ikonen för att koppla bort enheten från datorn.

Koppla ur laddningskabeln och anslut hörlurar för att börja lyssna på musik på enheten.