Hur du väljer rätt mus för din dator

Musen som medföljde din dator får bara inte jobbet gjort, eller pekplattan på din bärbara dator gör det svårare att använda din bärbara dator. Nu är du på jakt efter en ny mus och undrar hur du väljer en mus?

Hur man väljer en mus

Det kan vara svårt att välja en mus eftersom de flesta bara går med billiga $ 15-möss. Men möss är den viktigaste delen av att använda en dator eller bärbar dator och du måste verkligen titta på hur bekväm musen är eftersom den kan orsaka belastning på dina händer.

Storlek spelar roll

Storlek är det största att tänka på när man handlar med mus. Storleken beror på hur mycket tid du spenderar på datorn.

Om du letar efter en mus i resestorlek är det mest du kan arbeta på din dator troligen 20 minuter innan din hand börjar skada.

Att välja en mus i full storlek är det bättre alternativet för människor som arbetar på datorn under längre perioder. En mus i full storlek är också bekväm att hålla och ger ett grepp för hela handflatan och inte bara dina fingrar.

Storleken beror också på dina händer. Om du har små händer kommer du att älska resmåttens möss. Om du har normala eller stora händer bör du gå till möss i full storlek.

Det bästa sättet att veta är att försöka hålla en mus i full storlek och en resestorlek i en butik och se vilken hand din hand har ett helt grepp om. Om bara fingrarna kan passa på musen och det knappt finns utrymme för handflatan behöver du definitivt en mus i full storlek.

Bekvämlighet

Det är den aspekten som alltid förbises. De flesta kompromissar med komfort bara för att spara pengar. Testa alltid en mus i butiken innan du köper den. Om det känns konstigt eller om det inte känns rätt, kommer det att bugga dig i framtiden.

Kom alltid ihåg att välja fel mus eller om en obekväm mus kan orsaka belastning på dina händer. Om du tillbringar mer än 1 timme vid datorn varje dag är det mycket viktigt att välja en bekväm mus.

Trådbunden eller trådlös mus

Anslutningen beror på ditt arbetsområde. Om ditt arbetsområde är rent och det inte kommer att ta lång tid att koppla in eller koppla ur mössens kontakt än vad du borde gå med kabelnätet.

Om du hatar ledningar och tror att kablarna kommer att trassla in i närheten av ditt arbetsområde än du borde få en trådlös anslutning.

En annan sak att tänka på är hur långt dina USB-portar på din stationära eller bärbara dator är där musen kommer att hållas.

De flesta trådbundna möss har en kabel som är verkligen kort och i detta fall kommer muskabeln inte att ansluta till din bärbara dator eller dator.

Programmerbara knappar

En programmerbar mus är verkligen viktigt eftersom den har extra knappar som kan programmeras till dina kommandon.

Detta hjälper dig att skapa genvägar för dig. Om du använder program som Word och Excel mycket än att programmera en av nycklarna till en funktion i Word och Excel kommer ditt arbete att bli enklare och snabbare.

Programmerbara knappar är också användbara vid normal surfning på internet. Du kan programmera en av knapparna som en bakåtknapp och en som en framåtknapp och bara klicka på dessa knappar.

Populära möss

Här är några möss som är värda att kolla in under ditt nästa besök i en gadgetbutik.

  1. Logitech Wireless Performance Mouse MX - 99.99 $
  2. Logitech M570 trådlös styrboll - 39.99 $
  3. Logitech M510 trådlös mus - 39.99 $

Viktigt: Det är alltid en bra idé att prova musen och se om den är bekväm innan du köper den.