Hur man bäddar in Facebook-evenemang på en webbplats

Att låta människor se - utanför Facebook - vad som händer på Facebook är ett viktigt sätt att ansluta till olika målgrupper. Vissa människor vill bara titta på din blogg eller webbplats och har inget Facebook-konto. Istället för att utelämna dem kan du inkludera dem genom att skicka ditt Facebook-evenemang till din webbplats med den inbäddningskod som är tillgänglig för Facebook-inlägg.

Bädda in inlägg

I juli 2013 lanserade Facebook funktionen efter inbäddning. Syftet är att låta offentliga inlägg från Facebook bäddas in på andra webbplatser. Webbanvändare som inte är på Facebook kan se det Facebook-innehållet och kanske vara motiverade att besöka Facebook - ett fördelaktigt resultat för VD Mark Zuckerberg och företaget. Endast inlägg kan bäddas in och endast de inlägg som är markerade som offentliga kan bäddas in. Om din personliga sida är inställd på privat kan du inte bädda in ett evenemangsinlägg från den sidan. Men om du ser ett evenemang på en offentlig sida, eller om du skapar inlägget på en offentlig sida som du administrerar, kan du enkelt bädda in det på din webbplats.

Skapa en händelse

Evenemangssidan kan inte bäddas in, men ett inlägg om evenemanget kan. Om du inte enkelt hittar ett inlägg om evenemanget kan du skapa ett. Kopiera webbadressen från webbläsarens adressfält från evenemangssidan. Bläddra till den offentliga sidan på Facebook som du vill skicka evenemanget till. Skriv något om händelsen i statusrutan och klistra sedan in händelsens URL. Vänta tills Facebook känner igen webbadressen och genererar en förhandsgranskning. Efter det kan du ta bort webbadressen från inläggstexten, om du vill, och länken kommer att förbli.

Hämta koden

När du har ett inlägg om evenemanget på en offentlig sida kan du klicka på pilen i det övre högra hörnet av inlägget för att få inbäddningsalternativet. I rullgardinsmenyn finns flera val; välj alternativet Bädda inlägg. Facebook genererar en förhandsgranskning av det inbäddade inlägget och ger dig den inbäddade koden som du kan använda på din webbplats. Gör eventuella ändringar i koden du vill, markera den och kopiera den.

Klistra in på din webbplats

Öppna ditt webbredigeringsverktyg och leta efter den plats där du vill att Facebook-evenemanget ska publiceras. Klistra in koden från Facebook på din webbplats. Facebook använder JavaScript för att visa det inbäddade inlägget, så din webbplats måste stödja JavaScript - de flesta gör det. Spara koden och kolla din sida. Facebook-inlägget om evenemanget kommer att visas på din webbplats.