Information om mobiltelefoner

Mobiltelefonen - även känd som mobiltelefonen - har infiltrerat våra dagliga liv och blivit den viktigaste kommunikationsenheten. Mobiltelefonen har utvecklats över tiden och blivit mer användbar för varje ny funktion. De flesta versioner idag passar enkelt i din bakficka. Mycket mer än en telefon, moderna mobiltelefoner hjälper oss att hålla oss organiserade och anslutna till de många funktionerna de erbjuder.

Tidig historia

Den första mobiltelefonen användes av den svenska polisavdelningen 1946. Telefonen var ansluten till polisbilen och den kunde bara ringa sex samtal innan den tog slut, vilket gjorde den mindre än idealisk. Mobiltelefonteknologin tog ett steg framåt 1967. Dessa tidiga prototyper kunde ringa samtal inom ett enda cellområde. 1970 kunde mobiltelefoner ringa när de reser från ett cellområde till ett annat. Ett cellområde är det intervall inom vilket samtal kan ringas till en mobiltelefon. 1983 släppte Motorola den första mobiltelefonen - känd som DynaTAC 8000X - till allmänheten. Telefonen vägde 28 oz. och var i form av en tegelsten.

Går vidare

Den första generationen mobiltelefoner var inte lika mobil som dagens telefoner. Känd som "biltelefoner", många tidiga modeller av mobiltelefonen under 1980-talet kunde bara installeras i din bil. Andra versioner var placerade i portföljer och innehöll stora batterier som användes för att ladda telefonen. Under början av 1990-talet släpptes andra generationen mobiltelefoner, även känd som 2G-telefonen. Dessa telefoner kunde bäras runt och drivas på en digital kretsomkoppling, jämfört med en analog nätverksfrekvens. Detta ökade tydligheten i de telefonsamtal som ringde och minskade antalet samtal som släpptes jämfört med första generationens mobiltelefoner.

Funktioner

Tredje och fjärde generationens mobiltelefoner fortsätter att utvecklas tekniskt. Mobiltelefoner har nu ett brett utbud av funktioner utanför att bara ringa telefonsamtal. Dessa funktioner beror alla på vilken typ av telefon du äger och serviceavtalet du ingår. Moderna mobiltelefoner kan skicka textmeddelanden, surfa på internet, ladda ner musik, filmer, dokument, filer och mer. Vissa telefoner låter dig spela videospel, medan andra har inbyggda GPS-enheter så att du kan hitta närliggande restauranger, attraktioner, hotell och andra intressanta platser. Mobiltelefoner kan också spela in livevideo och ta bilder. Kort sagt har mobiltelefonen förvandlats från en enkel anropsenhet till ett fullfjädrat underhållnings- och informationssystem.

Kontraktet

Medan mobiltelefoner kan köpas utan att du köper en serviceplan, är det bara serviceplanen som gör att du kan dra nytta av de många funktioner som mobiltelefonen erbjuder. Dessa serviceplaner - eller serviceavtal - kräver att konsumenten förblir medlem i tjänsteleverantören under en viss tid. Ett kreditkort och kreditkontroll krävs för att aktivera en serviceplan. Vanligtvis kommer de som annullerar sitt servicekontrakt tidigt att få avgifter för tidig uppsägning. Konsumenter kan dock också köpa förbetalda telefoner. Med förbetalda telefoner kan du köpa minuter i förväg. När dessa minuter tar slut måste konsumenten köpa mer för att fortsätta använda sin telefon. Priserna kan variera beroende på vilken typ av förbetalt telefon du köper. Till exempel innehåller vissa förbetalda telefoner obegränsad text, samtal och data. Dessa telefoner kostar i allmänhet mer än de som bara låter dig prata.