Jag kan inte komma åt min Yahoo-e-post eftersom någon har ändrat mina säkerhetsfrågor och mitt lösenord

Om du upptäcker att Yahoo inte accepterar ditt lösenord och du misstänker att du har hackats kan du försöka komma åt ditt konto genom att svara på dina hemliga säkerhetsfrågor. Om du har glömt svaren på dessa eller, värre, de har ändrats, kan du återställa ditt lösenord med en alternativ e-postadress eller din mobiltelefon.

Återställ ditt lösenord

Steg 1

Klicka på länken "Jag kan inte komma åt mitt Yahoo-konto" på Yahoo Mail-inloggningssidan. Detta tar dig till sidan Yahoo Password Helper (se Resurser).

Steg 2

Välj "Mitt konto kan ha äventyrats" och klicka på "Nästa" -knappen.

Steg 3

Ange ditt Yahoo ID i textrutan märkt "My Yahoo ID is" och skriv in säkerhetskoden som sidan visar i textrutan nedanför. Klicka på knappen "Nästa".

Steg 4

Välj hur du vill återställa ditt lösenord. Du kan ange en alternativ e-postadress eller ett mobilnummer. Om du anger en e-postadress kommer du att få ett e-postmeddelande från Yahoo till en adress som innehåller en länk som du kan följa. Om du anger ett mobilnummer kommer du till en sida där du ber om en säkerhetskod. Yahoo skickar ett textmeddelande som innehåller den här koden. Klicka på "Nästa" för att fortsätta.

Steg 5

Logga in på ditt alternativa e-postkonto eller leta efter ett sms från Yahoo på din mobiltelefon. Genom att följa länken i e-postmeddelandet från Yahoo, eller skriva in koden från textmeddelandet på webbsidan Yahoo visas efter att du har angett ett mobilnummer, tar du dig till en sida där du kan skapa ett nytt lösenord.

Steg 6

Skriv ditt nya lösenord i det angivna textfältet. Skriv ditt nya lösenord igen i fältet "Skriv in det nya lösenordet". Yahoo ger information om hur du väljer ett bra lösenord (se Resurser). Klicka på "Nästa" för att återgå till Yahoo-inloggningssidan.

Logga in med ditt Yahoo ID och ditt nya lösenord. Du kommer till en bekräftelsessida som meddelar att du har återställt ditt lösenord. Klicka på knappen "Fortsätt" för att komma åt din e-post och andra Yahoo-tjänster.

Uppdatera dina säkerhetsfrågor

Steg 1

Logga in på Yahoo Mail.

Steg 2

Håll musen över utropsteckenikonen bredvid din personliga hälsning nära det övre högra hörnet på sidan. Välj "Kontoinfo" i rullgardinsmenyn. Du kan bli ombedd att logga in eller ange ditt lösenord igen.

Steg 3

Klicka på "Uppdatera lösenordsåterställningsinformation" i området Inloggning och säkerhet på sidan.

Välj "Ändra frågor och svar" i området Hemliga frågor på sidan. Välj nya hemliga frågor från rullgardinsmenyerna och ange lämpliga svar. Se till att de är svar som du kommer ihåg. Klicka på knappen "Klar" när du är klar.