Hur man ansluter en Sony MP3 till en mottagare

Sony producerar en omfattande serie Walkman MP3- och musikspelare som gör att du kan lyssna på din favoritmusik medan du tränar, reser eller bara hänger i huset. Med öronsnäckorna eller hörlurarna som medföljer en Sony Walkman MP3-spelare kan du lyssna på dina favoritlåtar och njuta av rimligt hög kvalitet och ljudnivåer. Men om du vill dela musik från din Walkman med andra, eller om du inte vill vara knuten till hörlurarna, kan du ansluta enheten till en stereomottagare och strömma musik från musikspelaren över dina hemhögtalare precis som från din CD-spelare eller TV.

Mottagarkrav

Innan du ansluter din Sony Walkman-musikspelare till ditt stereoanläggning i hemmet måste du först kontrollera att mottagaren har en tillgänglig ingång för MP3-spelaren. I de flesta fall bör mottagaren ha en "Aux" eller "Auxiliary" -ingång som du kan använda, men du kan ansluta MP3-spelaren till andra portar om du inte använder dem för andra enheter. Till exempel, om din mottagare har en oanvänd "CD" -port kan du ansluta Walkman till den istället. Andra portar du kan använda för att ansluta MP3-spelaren är "DVD", "VCR", "Tape In" eller "TV In." Vissa avancerade mottagare kan till och med ha en liten port som liknar ett mini-hörlursuttag som bara är gjord för att ansluta en MP3-spelare eller bärbar telefon. Naturligtvis, om din mottagare har ett "Portable" eller "MP3" -uttag på framsidan är det 3,5 mm (3,5 mm), så är det enklaste sättet att ansluta din Sony Walkman till systemet genom att använda den här porten.

Kabelalternativ

Om din mottagare har en mini-stereo-kontakt "Portable" eller "MP3" -uttag, måste du köpa en 1/8-tums (3,5 mm) hane-till-hane stereokabel (länk i Resurser). Hankontakten på kabeln som används för att ansluta öronsnäckorna eller hörlurarna till din Sony Walkman är 1/8 tum. Därför måste du köpa en stereokabel i minst en ände som passar spelaren. Om din mottagare inte har en lämplig 1/8-tumsingång måste du köpa en 1/8-tums-till-RCA-ljudadapter "Y" -kabel (länk i Resurser). Adapterkabeln levereras med en 3,5 mm-kontakt som du kan ansluta till hörlursuttaget på din Sony MP3-spelare och två RCA-uttag som du kan använda för att ansluta Walkman till vänster och höger kanal på en "Auxiliary", "CD" eller annan oanvänd ingång på baksidan av mottagaren.

Anslutning av kablar

Innan du ansluter Sony Walkman till mottagaren måste du först stänga av båda enheterna. Detta kan hjälpa dig att undvika att snubbla skyddskretsarna i mottagaren eller eventuellt blåsa en intern säkring. Endast små mängder ström går över adapterkabeln och en kortslutning är inte troligt, men det är fortfarande en bra idé att stänga av enheterna om det finns en sliten ledning eller felaktig anslutning till en annan enhet i ditt hemmabiosystem. När du har stängt av enheterna kan du ansluta adapterkabeln till hörlursuttaget på Sony MP3-spelare och lämplig 1/8-tums- eller RCA-port på mottagaren.

Testning och justering

Innan du slår på enheterna, se till att volymen på mottagaren inte är för hög. Använd volymkontrollen på mottagaren för att justera ljudnivån till högst 1/4 av dess högsta inställning och sedan slå på enheterna. Om din mottagare inte har någon volymknapp, koppla bort MP3-spelaren, sätt på mottagaren, justera volymen och stäng sedan av enheten igen innan du ansluter igen Walkman. Slå först på mottagaren och tryck sedan på lämplig källknapp för att välja den port som används för att ansluta Sony Walkman (dvs. CD eller extra) och slå sedan på Sony MP3-spelare. Välj ett ljudspår på Walkman och tryck på "Play" för att spela musik från enheten som du normalt skulle göra. När du har tryckt på Play bör du höra att musiken börjar spela över högtalarna som är anslutna till mottagaren. Du kan sedan justera volymen på musik från Walkman precis som med andra komponenter som är anslutna till mottagaren.

Felsökningstips

Om du kan höra musik från Walkman efter att du har tryckt på "Play" - och se till att du valt rätt källknapp på mottagaren - kontrollera kabelanslutningarna. Tryck in kabelanslutningarna så att den sitter ordentligt i hörlursuttaget på MP3-spelaren och 1/8-tums- eller RCA-porten på mottagaren. Om du fortfarande inte kan höra ljud, eller om det hörs ett högt brum istället för musik, se till att du inte anslöt kabeln från Walkman till portarna "Phono In" eller "Tape Out" på mottagaren. Om du ansluter Walkman till någon av dessa portar spelas inte ljud via mottagaren. Slutligen, om ljudet från Sony MP3-spelare låter förvrängt, sänk volymen på MP3 tills den inte är högre än hälften av dess maximala inställning. Använd mottagaren för att förstärka ljudet från Walkman. Förstärkaren i mottagaren är mycket större och kan producera högre ljudnivåer utan distorsion.