Skillnaden i Wii-modeller

Nintendo Wii-spelkonsolen introducerades 2006 och blev snabbt ett populärt val för videospelare. Wii har teknik för rörelseavkänning som gör det möjligt för spelare att använda verklighetstrogna rörelser under spelet. Medan flera olika versioner av Wii-konsolen har släppts under åren 2006 till 2011, har konsolerna alla identiska funktioner och spel. De främsta skillnaderna är storleken på DVD-enheten och kretskortet, men dessa skillnader kan inte lätt urskiljas med blotta ögat. Serienumren är det primära sättet att identifiera Wii-versionen.

Version 1 Wii

Version 1 Wii-konsoler visar ett 9-siffrigt serienummer som sträcker sig från 10000000 och 10160000. Serienumret på version 1 Wii-konsoler visas på baksidan av konsolen och visas på en klistermärke till höger om modellnumret.

Version 2 Wii

Version 2 Wii-konsoler hade ett något mindre kretskort och DVD-enhet. Serienumren på version 2 Wii-konsoler är 9-siffriga nummer som sträcker sig från 10160000 till 10875000 på en klistermärke på baksidan av konsolen till höger om modellnumret.

Version 3 Wii

Version 3 Wii-konsoler hade ett något mindre kretskort och en omformaterad DVD-enhet. De visar ett nio-siffrigt serienummer som börjar med 10875000 eller högre på en klistermärke på baksidan av konsolen till höger om modellnumret.

Versioner efter ursprungsland

Wii-modellerna kommer att spela olika spel beroende på ursprungsland. Till exempel kommer Wii-konsoler som släpps för marknaden för USA / Kanada inte spela Wii-spel som släppts för den japanska marknaden. Wii-konsoler som släpps för USA och Kanada kan normalt identifieras med prefixet på serienumret "LU". Wii-konsoler för de brittiska, tyska och irländska marknaderna kan normalt identifieras med prefixet "LEH". Japanska Wii-konsoler kan normalt identifieras med serienummerprefixet "LFJ." Wii-konsoler tillverkade för Nederländerna har serienummer som börjar med både "LEH" och "LEH".

Färger, inkluderade spel, media

Wii-konsolen finns i tre färger från och med februari 2011. Den vita Wii, som var originalfärgen, är fortfarande den vanligaste konsolfärgen. En svart Wii-konsol introducerades sommaren 2009. Under semestersäsongen 2010 släppte Nintendo en röd Wii-konsol. De tidigare Wii-konsolerna förpackades med Wii Remote och Nunchuck-kontroller och "Wii Sports" -spelet. Från maj till november 2010 inkluderades Wii MotionPlus-styrenhetstillägget, en snap-on-komponent som förbättrade realtidsstyrenhetens rörelse, med alla Wii-konsoler och "Wii Sports Resort", en uppföljare till "Wii Sports", med alla nya Wii-konsoler. Från och med november 2010 packade Nintendo sin nya kontroller, Wii Remote Plus, med alla Wii-konsoler, medan den fortsatte att inkludera "Wii Sports Resort" i konsolpaketet. Wii Remote Plus är en Wii-fjärrkontroll som integrerar MotionPlus-tekniken utan att behöva en extra snap-on-enhet.