Så här ställer du in Googles hemenhet

Proceduren för att konfigurera Google Home är annorlunda jämfört med att konfigurera enheter med ett visuellt gränssnitt. Nedan följer stegen för att konfigurera Google Home-enhet.

Ställ in Google Home på Android eller iPhone

Som nämnts ovan kommer inte Google Home-enheten med en skärm eller visuellt gränssnitt av något slag. Därför behöver du en Android-telefon eller iPhone för att installera Googles hemenhet.

Oavsett om du ställer in ett vanligt Google Home, Google Home Mini eller Google Home Max, är proceduren för installation av någon av dessa Google Home-modeller ganska likadant.

Om du har Google Home-appen installerad på din iPhone eller Android-telefon, anslut bara din Google Home-enhet till ett eluttag, öppna appen, tryck på Enhetsikonen som finns längst upp till höger på skärmen. På nästa skärm klickar du på Set Up och hoppar sedan över till steg nummer 5 nedan.

Om inte, följ stegen nedan från början till Setup Google Home.

1. Anslut din Google Home-enhet till Power Socket med den medföljande USB-till-strömkabeln.

2. Besök sedan Google Play Store och ladda ner Google Home App på din Android-telefon. Om du har en iPhone kan du ladda ner Google Home App från App Store.

3. Öppna Google Home App och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen av appen på din smartphone.

4. När appen är klar börjar Google Home App skanna efter enheter i närheten och hitta din Google Home Device. Klicka på Ja för att starta installationsprocessen.

5. Inom några sekunder hör du ett ljud som spelas på din Google Home-enhet. Klicka på Ja för att gå till nästa skärm. Om du inte hörde ljudet klickar du på Försök igen.

6. På nästa skärm väljer du var din enhet finns och tryck på Nästa

7. Klicka sedan på WiFi-nätverket som du vill koppla till din Google Home-enhet.

8. När Google Home har anslutit sig till ditt WiFi-nätverk uppmanas du att ställa in Google Assistant. Klicka på Mer för att ställa in Google Assistant.

9. Därefter ber Google Home-appen om din tillåtelse att få åtkomst till din enhetsinformation och spela in din röst- och ljudaktivitet. Klicka på Ja, jag är inne.

Installationsprocessen är inte helt klar än. Alla nästa steg är dock valfria och du kan antingen fylla i dem genom att följa instruktionerna eller helt enkelt trycka på Hoppa för att snabbt slutföra installationsprocessen.

Ställ in Googles valfria funktioner

1. Den första valfunktionen är Voice Match, som gör det möjligt för Google Home att känna igen din röst och ge personliga resultat som dina kalenderhändelser.

Om du vill prova den här funktionen, tryck på Fortsätt och följ instruktionerna på skärmen för att ställa in Voice Match. Om inte kan du trycka på Skip.

2. Nästa nästa valfri skärm ber dig att ange din adress. Syftet med detta är att ge dig skräddarsydda resultat som trafik och väder i ditt område. Ange din adress och tryck på Bekräfta adress.

3. Därefter uppmanas du att lägga till musiktjänster (som Spotify), så att Google Home kan spela musik från dessa tjänster.

4. På nästa skärm kan du trycka på Registrering, om du vill prenumerera på Google Home-e-postvarningar, tips, senaste funktioner och enkäter från Google.

5. Därefter kommer Google Home App att ge dig en översikt över vad du har konfigurerat hittills och ger dig också ett alternativ att konfigurera fler funktioner som "Ändra ditt nummerpresentation". Klicka på Fortsätt för att gå vidare med installationsprocessen.

6. Klicka på Fortsätt på nästa skärm

7. Därefter får du exempel på vad du kan fråga din Google Assistant. När du har sett exemplen klickar du på Slutför installationen för att slutföra installationen av din Google Home-enhet.