Så här får du tangentbordet att visas på en iPad

IPad, en surfplatta med en beröringskänslig skärm, har ett virtuellt tangentbord med tangenter som du trycker på när du vill skriva något. Du kan till exempel skriva ut anteckningar, skriva frågor i en sökmotor med en webbläsare eller skicka någon ett e-postmeddelande. Det finns ingen fysisk brytare på iPad för att få fram enhetens skärmtangentbord. Istället visas tangentbordet när du använder en app som gör det möjligt att skriva.

Steg 1

Tryck på knappen "Hem", som ligger under enhetens beröringskänsliga skärm.

Steg 2

Tryck på ikonen "Anteckningar" när du vill använda iPads inbyggda app för att komponera dokument. Tryck på plustecknet för att skapa en ny anteckning. Tryck var som helst i anteckningen för att få fram tangentbordet.

Steg 3

Tryck på "Hem" -knappen och tryck på "Safari" -ikonen när du vill använda Apples inbyggda webbläsare. Tryck på sökfältet. Tangentbordet på skärmen visas.

Tryck på "Hem" -knappen och tryck på ikoner för andra appar som använder tangentbordet, till exempel Mail-appen för att skriva e-postmeddelanden eller iCal-appen för att skriva in information om händelser i din kalender. Knacka i ett textfält i de apparna så kommer tangentbordet att visas.