Hur man konfigurerar Comcast Cable Internet med Netgear

Netgear-routrar är i huvudsak lite elektroniska gizmos utformade för att ta internetsignalen från ditt kabelmodem och låta flera datorer ansluta antingen via en trådbunden eller trådlös anslutning. Routrarna är dock inte plug-and-play-enheter; du kan inte bara ansluta dem till kabelmodemet och förvänta dig att de fungerar. Istället måste du konfigurera din router via datorns webbläsare innan den fungerar korrekt.

Steg 1

Koppla bort kabelmodemet och anslut sedan modemet till din router via en Ethernet-kabel.

Steg 2

Anslut strömmen till ditt kabelmodem.

Steg 3

Anslut din routers strömkabel till Netgear-routern och till ett gratis vägguttag.

Steg 4

Anslut din Netgear-router till din dator via Ethernet-kabeln. Anslut ena änden till "Port 1" Ethernet-uttaget på routerns baksida och den andra änden till datorns Ethernet-port.

Steg 5

Starta din webbläsare och skriv in "http://192.168.0.1" eller "http://192.168.1.1" i adressfältet, beroende på vilken IP-adress som motsvarar din specifika router.

Steg 6

Skriv "Admin" och "Password" för användarnamnet respektive lösenordet och klicka sedan på "OK" för att logga in på din routers konfigurationssida.

Steg 7

Klicka på "Installationsguiden" och välj "Ja" innan du klickar på "Nästa".

Klicka på "Nästa" och "Tillämpa" för att spara routerns konfiguration. Installationsprogrammet upptäcker automatiskt lämpliga inställningar.