Hur länge håller de genomsnittliga hörlurarna?

Hörlurar har blivit ett mode uttalande såväl som en nödvändighet, med många användare villiga att spendera hundratals dollar för att lyssna på skarp, tydlig musik i stil. Över-örat-versioner, liksom öronproppar, brusreducerande och trådlösa hörlurar, erbjuder många olika typer av lyssningsenheter med ett stort utbud av kvalitet och pris. Med så många olika val är det bra att veta hur länge det genomsnittliga hörlursparet kan förväntas hålla.

Du får vad du betalar för

Du kan spendera mindre pengar och köpa hörlurar som håller i en månad eller två, eller investera i en uppsättning av högre kvalitet som kommer att pågå i tio år, enligt ljudexpert Steve Guttenberg i en artikel på CNN: s webbplats. Guttenberg rekommenderar den senare och förklarar att du med bara en liten investering kan ha ett mycket bättre ljudkvalitet i flera år istället för att slösa bort dina pengar på hörlurar som inte låter bra under den korta tid de kommer att fungera. Du kan få ett högkvalitativt par hörlurar av hög kvalitet för under hundra dollar som kommer att räcka lite över ett år med god vård och högkvalitativa för några hundra dollar som kan hålla mycket längre. De flesta tillverkare av kvalitetshörlurar erbjuder ett års utbytesgaranti om de slutar fungera. En annan fördel med att köpa högkvalitativa hörlurar är att de kan repareras för mindre pengar än vad det skulle kosta att ersätta dem med en ny uppsättning av sämre kvalitet.

Ta väl hand om dem

Det är självklart att dina hörlurar håller längre om du lagrar dem ordentligt och tar hand om dem. Att hålla dem rena och förvaras i ett fodral när de inte används är viktigast när det gäller öronknoppar, som är ömtåliga och känsliga för tårar eller blir igensatta med öronvax. Öronknoppar kan vara några månader eller flera år, beroende på vård. Precis som hörlurar med hörlurar finns öronproppar i en rad kvaliteter och priser, med design av högre kvalitet som håller mycket längre än deras sparsamma motsvarigheter.