Minsta internethastighet för Skype

Internet har gett många fantastiska framsteg för hem och arbete. Datoranvändare kan samarbeta lättare i projekt, hitta information snabbt, hålla koll på aktuella händelser och hålla kontakten med varandra på ett bekvämare sätt. Kommunikation har tagit stora steg framåt med forum, snabbmeddelanden, e-post och sociala nätverkssajter. Skype är ett företag som erbjuder många funktioner för kommunikation över Internet, och om din bandbredd uppfyller vissa krav kan du också använda Skype för telefonsamtal och videosamtal.

Hur Skype fungerar

Skype är ett system som du kan använda för att ringa telefonsamtal över Internet efter att du skapat ett konto och köpt kredit. Precis som du kan ladda ner och ladda upp ljudfiler, till exempel MP3, kan du också skicka och ta emot ljud i realtid; effekten är likadan eller ibland identisk med att ha en fast telefon eller en mobiltelefon. Alternativ för användning av Skype inkluderar en mikrofon och högtalare på din dator, ett headset, en webbkamera och till och med några få anpassade telefoner. Eftersom ljud och ofta video måste strömma över din internetanslutning, finns det vissa bandbreddminimum som måste uppfyllas för att du ska kunna använda Skype. Din internetleverantör kan meddela dig vad dina bandbreddsfunktioner är.

Endast röstsamtal

Ett alternativ med Skype är att bara använda ljud. Det här är i princip detsamma som att använda en traditionell telefon, men beroende på din installation kan du behöva vara vid din dator. För röstsamtal måste du ha minst 30 kbps (kilobits per sekund) nedladdningshastighet och 30 kbps uppladdningshastighet. Det uppfyller dock endast minimikraven; du kan stöta på ljudproblem ibland på denna nivå. Skype rekommenderar inte mindre än 100 kbps för dina uppladdnings- och nedladdningshastigheter.

Videosamtal

Med en webbkamera och Skype kan du filma dig själv och skicka din bild i realtid till en annan person när de skickar tillbaka sin egen realtidsbild till dig. Dina ansikten visas var och en på den andra personens skärm och effekten är så nära en konversation ansikte mot ansikte som tekniken tillåter. Bandbreddskraven hoppar avsevärt för detta kommunikationssätt; videochatting innebär att mycket mer data skickas och tas emot. Lägsta för videosamtal är 128 kbps för uppladdning och nedladdning, och den rekommenderade hastigheten är 300. Det finns också alternativ för videosamtal av högre kvalitet; rekommenderad bandbredd för hög kvalitet är 500 kbps, och rekommenderad för high-definition är 1,5 Mbps (1500 kbps).

Grupp videosamtal

Med tillräcklig bandbredd har Skype-användare även möjlighet att ställa in videosamtal med tre eller fler personer. Gruppsamtal låter alla deltagare se var och en av de andra på skärmen. Naturligtvis kan bandbreddskravet för detta alternativ bli ganska högt. För 3 personer behöver du minst 512 kbps för nedladdningshastigheter och 128 kbps för uppladdning, men Skype rekommenderar 2 Mbps (2000 kbps) för nedladdning och 512 kbps för uppladdning. Om du får sju eller fler personer i ditt videosamtal behöver du åtminstone en nedladdningshastighet på 4 Mbps och uppladdning av 128 kbps, och den rekommenderade hastigheten är 8 Mbps för nedladdning och 512 kbps för uppladdning.