Vad betyder 100 MB webb?

MB står för megabyte, en lagringsenhet som definierar hur mycket data en enhet tillhandahåller, förbrukar eller kräver. Frasen 100MB Web har flera betydelser som påverkar hur du använder din dator och interagerar med Internet. Om du surfar på nätet, laddar upp filer eller gör något som kräver att du ansluter till Internet är det viktigt att förstå vad 100MB betyder.

Viktiga definitioner av dataenheter

Datorer fungerar genom att läsa och skriva små informationsenheter som kallas bitar. Det tar åtta bitar för att skapa en byte och 1024 byte för att skapa en kilobyte, eller KB. En megabyte består av 1024 kilobyte. Detta innebär att en 100 MB-fil är ungefär 1000 gånger större än en 100 KB-fil. Megabyte och kilobyte refererar inte bara till mängden data som finns på en hårddisk. Internet fungerar genom att överföra datapaket från en dator till en annan. Termen 100MB kan också hänvisa till mängden information en webbserver skickar till en annan webbserver eller till din webbläsare. Bandbredd avser den maximala mängden data en enhet kan överföra via Internet eller ett nätverk.

Dataplaner för webbhotell

Om du granskar webbhotell som erbjuder att vara värd för en webbplats för dig, kan dessa företag erbjuda dig olika priser för webbhotellpaket vars priser varierar beroende på faktorer som bandbredd och dataanvändning. Du ser ofta MB-värden i en tabell som jämför funktionerna i flera planer. Om ett företag till exempel säger att du får 100 MB lagringsutrymme för 5 USD per månad betyder det vanligtvis att du kan lagra upp till 100 MB information på företagets servrar. Det är viktigt att granska dessa villkor innan du registrerar dig för planen. Om dina lagringsbehov överstiger 100 MB, jämför planer noggrant och se till att du inte uppgraderar till en som ger mer datalagring än du behöver.

Begränsningar för fildelning

Värdföretag är inte de enda enheterna som kan begränsa dataanvändningen. Gratis bloggsidor kan lägga upp riktlinjer som hindrar människor från att skapa bloggar som överstiger en viss storlek. En videodelningswebbplats kan också begränsa storleken på videor du kan ladda upp. Om du delar bilder på en social mediasida kan det sätta gränser för storleken på bilderna du delar och en för den totala mängden utrymme som dina bilder konsumerar. Kontrollera webbplatsens hjälpsida för att bestämma dess datapolicy. Eftersom videofiler kan bli stora, se till att en webbplats för videodelning låter dig lagra stora videor om de är den typen du vill dela.

Online datalagring

Från och med juni 2013 erbjuder Google + Photos, Google Drive och Gmail kunder 15 GB gratis lagringsutrymme. Microsoft SkyDrive, en annan gratis värdtjänst, gav människor 7 GB gratis lagringsutrymme samma datum. Även om dessa värden är mycket större än 100 MB är det fortfarande viktigt att hantera dina data till delningswebbarna klokt. Det tar inte många stora dataobjekt, till exempel videofiler, för att ta slut på diskutrymme. Om det händer måste du ta bort filer eller köpa ytterligare utrymme.