Kan du placera en FM-modulatorapp på din iPhone?

FM-modulatorer, mer allmänt kända som FM-sändare, låter dig spela ljud från en extern enhet som en iPod eller iPhone via en lågfrekvent radiostation. Många använder FM-sändare för att spela upp ljud via sina bilradioer, vanligtvis om bilen inte har en extrautgång eller Bluetooth-kompatibel radio.

Spela iPhone-ljud på din radio

Det finns flera iPhone-appar som fungerar med FM-sändare, men du måste köpa en FM-sändare innan du kan använda dessa appar. Det finns inget sätt att konvertera din iPhone till en sändare utan ytterligare hårdvara. Alternativ till FM-sändare är hjälpkablar eller Bluetooth-aktiverade radioapparater, vilket kan vara bättre alternativ för dig.

Köp en FM-sändare

För att kunna spela upp ljud från din iPhone via din bilradio eller bärbar radio måste du köpa en FM-sändare. Du hittar FM-sändare i valfri elektronikbutik eller online. De varierar vanligtvis i kostnad från $ 15 till $ 100. Se till att FM-sändaren du köper är kompatibel med din iPhone, eftersom vissa sändare bara fungerar med vissa modeller.

Sök efter appar relaterade till din FM-sändare

När du har hittat en FM-sändare som fungerar med din iPhone, besök App Store för att söka efter appar relaterade till ditt FM-sändarmärke. Griffin och Belkin är exempel på företag som båda tillverkar FM-sändare och erbjuder en relaterad iPhone-app. Appen låter dig styra både ljudmottagaren, som söker efter den tydligaste stationen för att spela din musik och musiken på din iPhone.

Använd appar från tredje part

Om du inte kan hitta en app gjord speciellt för din FM-sändare kan du söka efter appar från tredje part, till exempel ClearFM eller TuneFREQ. Dessa appar ska fungera med vilken FM-sändare som helst och låter dig hitta den tydligaste stationen där du kan spela din musik.