Så här ställer du in en mobil hotspot med en Chromebook

Användning av mobila hotspots, även känd som mobil internetdelning, kan hjälpa dig att spara pengar på en internetplan för hemmet eller ge din bärbara dator åtkomst till en Wi-Fi-anslutning när du är på språng. Chromebook har utformats för mobil användning, så det är enkelt att ställa in den för att få åtkomst till telefonens hotspotsignal. På grund av Chromebooks begränsade molnbaserade funktionalitet kan du dock inte ställa in en mobil hotspot om anslutningen kräver att du installerar drivrutiner eller annan programvara.

Steg 1

Aktivera telefonens hotspot-funktion och se till att du har tillräcklig signalstyrka. Om telefonens dataanslutning inte är stark kanske Chromebook inte kan upptäcka eller hålla kontakten med hotspot.

Steg 2

Klicka på nätverksikonen på din Chromebooks startskärm och aktivera sedan Wi-Fi-anslutningen om det behövs.

Steg 3

Leta reda på telefonens Wi-Fi-nätverksnamn i listan över tillgängliga anslutningar och dubbelklicka sedan på den för att starta installationsprocessen.

Steg 4

Ange hotspots lösenord när du marknadsförs. Du hittar den här informationen i telefonens inställningsmeny för hotspot.

Vänta tills Chromebook konfigurerar IP-adressen, MAC-adressen och andra nätverksinställningar. Nätverksikonen tänds när installationen är klar och anslutningen upprättats.